Bosnia and Herzegovina

Vlada KS prihvatila sporazum za spas GRAS-a

Vlada Kantona Sarajevo na čelu s premijerom Mariom Nenadićem usvojila je danas nacrt sporazuma kojim bi bili riješeni svi problemi u tom javnom preduzeću, čime je potvrđeno pisanje "Avaza".

Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio ministar saobraćaja KS Adi Kalem te pojasnio da su jedina korekcija bili rokovi za implementaciju pojedinih tačaka iz sporazuma.

Upravo su ministar Kalem i v. d. direktora GRAS-a Almir Ahmetspahić sačinili nacrt sporazuma, a nakon što su ovom preduzeću blokirani računi, čime je dovedeno u pitanje njegovo funkcioniranje.

Ovim sporazumom bili bi riješeni mnogi problemi, ali je potrebno da ga usvoji Skupština Kantona Sarajevo.

Podsjećamo da smo objavili da se ovim sporazumom GRAS obavezuje da će postići dogovor s radnicima, povući sve tužbe koje su pokrenute protiv Kantona, Uprava i Sindikat uposlenih pristat će na bezuvjetno provođenje restrukturiranja preduzeća kroz smanjivanje broja radnika.

Football news:

Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest
The Atletico stadium was painted pink as part of the campaign to fight breast cancer
Frank Lampard: nothing comes easy in the Champions League. This is a great platform to learn new things
Ronaldo was not included in the Juve bid for the match against Dynamo Kyiv
Bruno on the role of captain: I didn't expect it. Tomorrow it's not about me, it's about the team. Everyone should be a leader
Ronaldo, Muller, van Basten, Bergkamp and Cruyff are among the nominees for the best centre forward in history (France Football)