Bosnia and Herzegovina

Vlada KS sutra će smijeniti direktora Doma zdravlja, poznato ko će ga naslijediti

Vlada Kantona Sarajevo sutra će na vanrednoj sjednici u Sarajevu smijeniti Mehmede Kulića, direktora Domova zdravlja KS, saznaje "Avaz". Umjesto Kulića, na ovu dužnost bit će imenovan Muhamed Ahmić, kao prijedlog stranke BOSS koja participira u vlasti u Sarajevu.

No, prije smijene Kulića, Vlada KS najprije, kako nam je potvrđeno, mora razriješiti i Upravni odbor Doma zdravlja KS te imenovati vršioce dužnosti. Radi se o pet članova, koji će ustvari po proceduri odmah donijeti odluku o smijeni Kulića i imenovanju Ahmića za njegovo nasljednika.

Kulićevu smjenu, podsjećamo, prvi je tražio Fahrudin Radončić, lider SBB i ministar sigurnosti BiH. On je to opravdao činjenicom da je veliki broj građana Sarajeva nezadovoljan postupanjem Domova zdravlja KS u vrijeme pandemije koronavirusa i optužbi da se pacijenti ne primaju u ove ustanove zbog čega su u kratko vrijeme preminule dvije osobe.

Radončić je i danas bio jasan u pogledu zahtjeva za Kulićevom smjenom, jer je u Sarajevu umro i ugledni ljekar Šefik Pašagić, zbog kako je navela njegova porodica nepostupanja zdravstvenog sistema, prije svega Doma zdravlja KS.

Nisam bez razloga prije sedam-osam dana tražio smjenu direktora Doma zdravlja u Sarajevu. Kantonalna vlada ništa nije uradila. Svi moraju znati da meni parlamentarna većina nije važnija od života jednog građanina. Ovo je zadnje upozorenje da smijene tog čovjeka – kaže Radončić.

Football news:

Atalanta defender Castan is of Interest to Tottenham, Leicester and West ham
Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak
Scott Makemine: Looking cuts with Zidane, Vieira, Keane. Amazing box-to-box
Jessie Lingard: Last season, I didn't force myself or set goals. It's like a new start
Fjortoft about Werner: Timo is the best talent in Europe. If Liverpool want him, he will be there
The Union was suspended from matches the forward Poltera. The player did not want to take a pay cut
Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years