Bosnia and Herzegovina

WHO upozorava: U Europi umrlo 40% više ljudi od korone nego prošlog tjedna

Dnevni broj umrlih od covida-19 u Europi za 40% je veći nego prošloga tjedna, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Glasnogovornica WHO-a, liječnica Margaret Harris, rekla je za BBC da je najveći broj novih slučajeva zaraze zabilježen u Francuskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Rusij.

U Rusiji u jednom danu umrlo 320 osoba


U zadnja 24 sata u Rusiji od komplikacija povezanih sa zarazom covidom-19 umrlo je 320 osoba, što je najveći dnevni broj umrlih u toj zemlji od početka pandemije. Do sada je u Rusiji od koronavirusa umrlo 26.589 ljudi.

Rusija je četvrta zemlja na svijetu po broju infekcija, nakon SAD-a, Indije i Brazila.

Dnevni broj umrlih je naglo porastao i u Italiji. U posljednja 24 sata umrla je 221 osoba. Raste broj mrtvih i u Austriji te je danas broj žrtava u toj zemlji premašio 1000.

Za trećinu više novih infekcija

Harris je danas tijekom gostovanja u BBC-jevom programu World at One kazala kako "se diljem europske regije bilježi intenzivan i alarmantan porast infekcija i smrtnih slučajeva“.

"Bolnice u nekim zemljama se ubrzano pune, unatoč boljem upravljanju bolničkim kapacitetima", upozorila je.

Navela je kako se broj novih infekcija povećao za trećinu u usporedbi s prethodnim tjednom, dok se dnevni broj smrtnih slučajeva povećao za "skoro 40%".

Komentirala uvođenje strožih mjera

Komentirala je i uvođenje strožih mjera u raznim europskim državama te kazala kako ćemo rezultate vidjeti tek nakon dva tjedna

"Trebao bi se smanjiti broj novih slučajeva, ali to se neće dogoditi preko noći“, rekla je glasnogovornica WHO-a.

"Dobra vijest je da sada bolnice puno bolje razumiju što se ovdje događa“


"Dobra vijest je da sada bolnice puno bolje razumiju što se ovdje događa. Druga dobra stvar, u određenom smislu, jest ta da su velike skupine novih slučajeva mladi ljudi, kod kojih je manja vjerojatnost pojave teških simptoma. No to nije garancija“, kazala je Harris.

"Ta dva čimbenika ukazuju na to da možda nećemo svjedočiti tako strahovitom porastu stope smrtnosti kao što je bio slučaj u travnju“, dodala je.

Football news:

Laporta on Messi's future: This is Barca's priority. I don't think Leo only cares about money. All the clubs in the world want to get it
The first conference League final will be held in Tirana on 25 may 2022
Spain will play Italy and France will play Belgium in the Nations League play-offs. The final tournament will be held in Milan and Turin
Solskjaer about Fred: He was lucky to stay on the field in the 1st half. His second yellow is not a foul
Real can fire Zidane if the club loses to Gladbach in the Champions League (COPE)
Barcelona will not pay players' salaries for January
Ramos is leaning towards leaving Real Madrid (Onda Cero)