Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zdravstveni radnici u Srpskoj podržali Šeranića

BANJALUKA - Medicinski radnici na Univerzitetskom kliničkom centru RS danas su u 12 časova oraganizovali simboličan petominutini protest u znak podrške Alenu Šeraniću, ministru zdravlja i socijalne zaštite RS.

Podršku minstru Šeraniću pored radnika pružio je generlani direktor UKC Vlado Đajić.

Naime, Alen Šeranić je dobio je sankcije od strane ministrastva finansija SAD.

Šeranić je time stavljen na listu za sankcije među ostalim zvaničnicima iz Srpske.

Kako je rekao Aleksandar Kljajić, predsjednik skupštine medicinskih sestara i tehničara, na upravom odboru su odličili da podrže ministra Šerenića u borbi protiv sankcija koje su nepravedno nametnute.

"Medicinske sestre i tehničari daju ministru nesebičnu podršku, on je pravi profesionalac koji je u kovidu to pokazao", rekao je Kljajić.

Kako je rekao, ovo okupljanje nema nikakvu političku podršku, dodajući da pacijeniti ne ispaštaju ovim protestom.

"Ovo okupljanje nema nikakvu političku podršku ovo je naša želja i naše htjenje da podržimo ministra. Pacijenti neće ispaštati ovo je samo protest od pet minuta",rekao je Kljajić.

Biljanja Ćurguz, medinicinska sestra kazala je da je kao medicinska sestra razočarana sa ovim što se dešava ministru Šeraniću.

"Ovdje sam da mu pružim podršku.On je čovjek koji se zalaže za stabilnbost zdrvstvenog sistema i tolerancije među ljudima. Ovo je nezabilježen napad na medicinski sistem", rekla je Ćurguzova.

Puna podrška ministru Šeraniću

Zdravstveni radnici Bolnice i Doma zdravlja Zvornik danas su organizovanim petominutnim prekidom rada dali podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću kojem su SAD nedavno uvele sankcije.

Načelnik Internog odjeljenja Bolnice Zvornik Boris Žarković rekao je novinarima da su se zdravstveni radnici ove ustanove, koji nisu bili spriječeni radnim obavezama, nakratko okupilio ispred Bolnice, prekinuli rad, i time dali punu podršku Šeraniću.

"Šeranić je i kao ljekar i kao ministar zdravlja poslove obavljao profesionalno, a svojim radom na stvaranju što boljih uslova za pacijente i zdravstvene radnike prije, u toku i poslije kovida 19 nesebično je davao punu podršku svim zdravstenim ustanovama", rekao je Žarković.

On je dodao da Šeranić daje punu podršku i u realizaciji različitih zdravstvenih rojekata, nabavci nove opreme, izgradnji novog bloka bolnice, kao i stvaranju uslova za usavršavanje zdravstvenog kadra.

I radnici Doma zdravlja Zvornik u isto vrijeme su kraćom obustavom rada dali podršku Šeraniću da nastavi aktivnosti na poboljšanju zdravstenog sektora Republike Srpske.

Podrška Šeraniću od zdravstvenih radnika iz Gradiške i Petrova

Radnici Bolnice i Doma zdravlja u Gradišci danas su na pet minuta obustavili rad u znak podrške resornom ministru Alenu Šeraniću, kome je Vlada SAD uvela sankcije zbog "sprovođenja etno-nacionalističke i političke agende nauštrb demokratskih institucija i građana BiH".

Direktor Bolnice Rajko Dodik istakao je da Šeranić ima posebno mjesto u razvoju zdravstva u Gradišci jer je doprinio da se realizuju brojni projekti, kao što je rekonstrukcija gradiške Bolnice.

"Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je i u vrijeme pandemije bio aktivan i učestvovao sa svim direktorima zdravstvenih ustanova u pronalaženju načina kako da zdravstveni sistem funkcioniše", naglasio je Dodik.

On je istakao da je Šeranić svojim radom omogućio da nijednog trenutka pacijenti ne osjete krizu koja je bila u periodu epidemije virusa korona.

Radnici Doma zdravlja Ozren u Petrovu danas u podne su na pet minuta zaustavili proces rada i izlaskom ispred svoje zdravstvene ustanove iskazali podršku ministru Šeraniću kome su SAD uvele sankcije.

Direktor ovog doma zdravlja Dejan Jeremić poručio je da zdravstveni radnici na čelu sa menadžmentom daju punu podršku radu Šeranića.

"Smatramo da su uvedene sankcije nepotrebne i neprimjerene. I ovaj današnji kratkotrajni protest je znak naše podrške ministru kao funkcioneru i kao čovjeku", rekao je Jeremić.