Bosnia and Herzegovina

ŽESTOKO ĆE BITI U SKUPŠTINSKIM KLUPAMA KS: Amra Junuzović-Kaljić iz NBL-a prešla u NiP, pa stvorila probleme SDA, sad je izjednačen rezultat

Nezavisna bh. lista (NBL) je sada ostala bez predstavnika u sarajevskoj kantonalnoj skupštini, no prema riječima involviranih u ove procese, to neće poremetiti odnose u "Četvorki" i sve je stvar dogovora.

Amra Junuzović-Kaljić, dojučerašnja članica Nezavisne bh. liste (NBL), napravit će politički transfer i preći u Narod i pravdu, saznaje Klix.ba. Time će stranka Elmedina Konakovića dobiti novu zastupnicu u Skupštini Kantona Sarajevo, a to znači da će NiP imati osam zastupnika u skupštinskim klupama, jednako kao i Stranka demokratske akcije (SDA).

Nezavisna bh. lista (NBL) je sada ostala bez predstavnika u sarajevskoj kantonalnoj skupštini, no prema riječima involviranih u ove procese, to neće poremetiti odnose u "Četvorki" i sve je stvar dogovora.

Oni će nastaviti zajedničko djelovanje uz vjetar u leđa koji im daju samostalni zastupnici poput Aljoše Čampare, Damira Nikšića, Admele Hodžić i Damira Marjanovića.

Četvorka ima 19 ruku u Skupštini Kantona Sarajevo i na sjednici u ponedjeljak će i zvanično podržati smjenu, tj. ostavku vlade Marija Nenadića. Narod i pravda, Naša stranka i SDP su već otpočeli proces razgovora u vezi s formiranjem nove vlade i programa po kojem će raditi.

Vezane vijesti

Football news:

Valencia can sign forward Bordeaux de Preville in the summer for free
Ole Gunnar Solskjaer: I've never had a problem with Pogba. He is frank and honest with me
Klopp on 0:1 with Burnley: If we won, playing poorly, everyone would say: They have a result again. It wouldn't have helped us
Ramos is the most productive defender in the period from 2011 to 2020. He has 89 goals (IFFHS)
Frank Lampard: Chelsea have lost some ground. Our character remained the same, he won us matches
Ko view in the Frame: 2 employees of the club fell ill. Medical examination of El Shaarawy postponed
Klopp on Salah's future: I don't think it will ruin the season. Normal thing for the world of football