Bosnia and Herzegovina

"Zmajevima" otežan put do Svjetskog prvenstava u Kataru

Iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija UEFA saopćili su način kvalifikacija koje 55 njenih članica očekuju na putu do Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

U odnosu na sistem koji je bio aktuelan za Mundijal u Rusiji prije dvije godine, glavna promjena je da će biti više grupa i da će baraž za popunu 13 mjesta biti potpuno drugačiji nego proteklih godina. Evropske reprezentacije bit će podijeljene u 10 grupa i direktan plasman ostvarit će samo pobjednici, dok će preostale tri selekcije put do Mundijala tražiti kroz baraža.

U dodatni krug kvalifikacija plasirat će se drugoplasirani timovi iz svih deset grupa, a njima će biti dodata još dva iz Lige nacija, koja su kroz kvalifikacije propustila priliku da se direktno plasiraju na Mundijal ili da izbore baraž.

Tih 12 reprezentacija bit će podijeljeno u tri grupe i dat će preostale evropske učesnike Svjetskog prvenstvu u Kataru. Pobjednici grupa bit će određeni poslije polufinalnih i finalnih mečeva.

Football news:

Hazard will miss the match with athletic
Juventus are Interested in Jacko
Micah Richards: Arsenal need to keep the Forward. It can attract other top players
York on Keane's criticism of De Gea and Maguire: Roy himself was not perfect when he played. He should be more restrained
Setien on Griezmann: When he plays, I am asked about Fathi, and Vice versa. Antoine is important to Barca
Setien on the situation with Messi: I haven't heard anything from him. Everything else is speculation
Sane did not pose in the number 10 shirt out of respect for Coutinho