Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zrinjski donio odluku kada će početi postavljanje terena sa hibridnom travom

Mostarski Zrinjski danas je donio odluku o tome kada će početi postavljanje novog terena s hibridnom travom na stadionu HŠK Zrinjski.

Plamići su odlulučili da će europske utakmcice igrati na domaćem terenu, što znači da radovi neće početi u skorije vrijeme.

- Nakon danas održanog sastanka s predstavnicima konzorcija (WICKR group AS, Hellasod SA, Tarkettsports b.v.) koji je od Nogometnog saveza BiH izabran kao izvođač radova u postavljanju hibridnih travnjaka na premijerligaškim stadionima, Zrinjski želi obavijestiti javnost da je donesena odluka da će se s realizacijom ovog projekta krenuti u drugoj polovini kolovoza.

Naime, nakon predočene dinamike radova koji uključuju uklanjanje postojećeg travnjaka, pripremu podloge i postavljanje hibridnog travnjaka, a što bi prema planiranim rokovima trebalo trajati ukupno 60 dana, Zrinjski je zbog više razloga, a najviše zbog predstojećih europskih utakmica, odlučio da je za početak radova najbolje rješenje druga polovica kolovoza.

Zrinjski također želi potvrditi kako je u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru već krenuo s potpunom rekonstrukcijom nogometnog terena koji se nalazi u kampusu u Rodoču, a koji bi do početka radova na glavnom terenu stadiona Zrinjski trebao biti pripremljen za trenažni proces prve ekipe.

Kada su u pitanju radovi na rekonstrukciji sanitarnih objekata za gledatelje na stadionu HŠK Zrinjski, isti bi trebali biti završeni do prve utakmice u sezoni 2022/2023, a oni su samo nastavak procesa ispunjenja zahtjevnih kriterija kako bi stadion bio klasificiran kao stadion UEFA kategorije 3, zbog čega se konstantno radi na poboljšanju uvjeta za igrače, službene osobe i predstavnike medija shodno UEFA Pravilniku o stadionskoj infrastrukturi, a shodno istom u planu je i proširenje parking prostora na platou iznad službenog ulaza - saopćeno je iz Zrinjskog.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.