Bosnia and Herzegovina

ŽRK Borac ima velike planove: Vukliševa šesto pojačanje

Darjana Vukliš, doskorašnja rukometašica Gruda, pojačala je redove ŽRK Bo-rac iz Banjaluke i sigurno će biti jedno od najvećih pojačanja za tim iz grada na Vrbasu.

Vukliševa se priključila podugačkoj listi kvalitetnih pojačanja jer je osim najboljeg golmana u ligi stigao i najbolji strijelac bh. prvenstva Andela Stojanović iz Mire, te doskorašnje desno krilo Krivaje Ivana Sikimić i tandem iz Dubice Isidora Kršić  Sara Majkić. Konkurenciju na mjestu pivota pojačala je Ismihana Đelihodžić

"Zadovoljna sam, saigračice su odlične, većinu poznajem odranije jer smo često igrale jedne protiv drugih. Naš cilj je sam vrh tabele, moramo da treniramo naporno kako bismo se što bolje pripremile i da pokažemo na terenu koliko možemo", rekla je Vukliševa.

"Osice" su povratničku sezonu u bh. eliti završile na petom mjestu, a čini se da su ciljevi sada mnogo viši. Treba istaći i to da je tim napustilo šest djevojaka koje su uglavnom odlučile da se više ne bave rukometom.

"U ovoj sezoni imamo daleko veće ambicije. Vidjeli smo neke stvari koje su nam nedostajale i klub je uložio dosta napora da u naše redove dovedemo kvalitetne igračice. Ono što možemo da obećamo je da nikom neće biti lako protiv nas. Ako nas neko pobijedi, čestitaćemo, ali moraće mnogo da se namuči da dode do trijumfa", kazao je trener Borca Rade Unčanin, koji je dodao da je zadovoljan s obzirom na to da su zbog pandemije virusa korona pet mjeseci bili bez terena i lopte.

Darko Savić, direktor Borca, naglasio je da je prelazni rok još u toku i time jasno stavio do znanja rivalima da će biti još pojačanja.

Prije samo dvije godine ŽRK Borac bio je na izdisaju i na korak od gašenja. Aktuelna uprava uspjela je to da spriječi i počne da stvara klub nalik onom koji je godinama vladao domaćim parketima i igrao u Evropi.

"Cilj nam je da se uključimo u Regionalnu ligu i evropska takmičenja. To bi uz postojeće sponzore pomoglo da dođemo do kompanija koje funkcionišu na regionalnom nivou i koji će imati sluha za nas", jasan je Savić.

Football news:

Ronald Koeman: It's normal for Messi to be sad about a friend leaving. Leo is a model for everyone in training
Brighton are the kings of bad luck. Set a Premier League record on bars (5 times per match!), lost to Manchester United due to a penalty after the final whistle
Solskjaer on 3-2 with Brighton: Manchester United deserved one point, no more. Good thing there is no Mourinho to measure the goal
Brighton coach on 2:3 with Manchester United: Sometimes life is unfair. We dominated
The referee blew the final whistle, but after VAR awarded a penalty in favor of Manchester United. Bruno scored in the 99th minute after Brighton's goal in the 95th
Koeman on Suarez's departure: I'm not the villain in this movie. This is the club's decision
Maguire scored the 2nd goal for Manchester United in the Premier League and the first since February