Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

4 jaar cel geëist tegen man (29) die dronken vrouw zou hebben verkracht: “Toen ze haar roes uitsliep, heeft hij haar misbruikt”

De beklaagde blijft erbij dat het initiatief van de vrouw uitging en dat er geen sprake was van verkrachting 

De beklaagde blijft erbij dat het initiatief van de vrouw uitging en dat er geen sprake was van verkrachting  — ©  rr

Lier -

Een 29-jarige man uit Arendonk stond in Mechelen voor de strafrechter op verdenking van de verkrachting van een 23-jarige vrouw in Lier. De man zou het slachtoffer misbruikt hebben toen ze dronken was en haar roes lag uit te slapen. De Kempenaar zegt dat de vrouw zelf het initiatief nam voor seksuele betrekkingen. Voor het parket stonden de feiten evenwel vast en vorderde vier jaar cel.

De feiten speelden zich in oktober 2019 af. Toen was de man uit Arendonk aanwezig in een horecazaak in de uitgaansbuurt van Lier. Ook de toen 23-jarige vrouw was aanwezig in de zaak en dronk veel alcohol. “Op een bepaald had ze echt veel te veel gedronken en morste ze drank op haar T-shirt. Een medewerker van de horecazaak stelde haar voor om het T-shirt bij hem thuis - een appartement in dezelfde straat - uit te wassen. De vrouw ging mee maar voelde zich niet goed en moest overgeven. Uiteindelijk nam ze een douche in het appartement, kroop halfnaakt in het bed van de ober en viel in slaap. Tussen de vrouw en de man gebeurde er evenwel niets seksueels”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.

De man keerde wat later terug naar de zaak waar hij werkzaam was en liet de vrouw verder slapen in het appartement. En toen besloot de man uit Arendonk op zijn beurt om naar het appartement te gaan. Hij kende de flat ook, want hij verbleef er samen met de ober. “Hij zag dat de vrouw nog steeds aan het slapen was en heeft zich dan aan haar vergrepen. Hij heeft haar verkracht. Het slachtoffer is dan half verdoofd wakker geworden en is beginnen roepen, maar de man is verder gegaan met het seksuele misbruik. Pas toen de vrouw moest beginnen braken, is hij met zijn handelingen gestopt”, aldus nog de aanklager.

Sterk signaal

Het slachtoffer stapte ’s morgens naar de politie om klacht in te dienen. Die verhoorde ook de Arendonkenaar maar hij ontkende de verkrachting. Hij hield vol dat het net de vrouw was die zijn slaapkamer was binnengekomen en seks wou met hem. Seks die na een tweetal minuten stopte omdat de vrouw moest overgeven. “Dit lijkt ongeloofwaardig. Bovendien had de beklaagde eerder die avond ook een andere vrouw lastiggevallen. Voor ons is dit een overtuigend dossier en staat de schuld van de man vast.”

Vreselijk misbruik

Het slachtoffer is ondertussen naar het buitenland verhuisd en liet zich vertegenwoordigen door een advocate. “Mijn cliënte had die dag teveel gedronken. Maar laat het ook duidelijk zijn dat zij geen seksuele betrekkingen wou met meneer. Hij wist dat ze dronken was en hij heeft daar schromelijk misbruik van gemaakt”, stelde advocate Olivia Vermeersch.

De Arendonkenaar ging tijdens het proces evenwel vol voor de vrijspraak. “Het was mevrouw die alle initiatief nam, die nacht. Mijn cliënt geeft toe dat er penetratie is geweest, maar volledig met haar instemming. Hij lag in zijn bed en hoorde zijn naam roepen. De vrouw is binnengekomen, heeft zijn voeten en benen aangeraakt en is dan op hem komen liggen. Mijn cliënt is uiteindelijk gestopt met de betrekkingen toen hij een zure geur waarnam, afkomstig van het overgeven van de vrouw”, reageerde advocate Margot De Laet.

Uitspraak valt op 30 juni. tdk