Belgium

Achttien vrachtwagens in beslag genomen na controleactie bij transportbedrijf Geluwe

Bij een grootschalige inspectie bij een transportbedrijf in Geluwe in West-Vlaanderen zijn vandaag achttien vrachtwagens in beslag genomen. Dat meldt de federale politie in een persbericht.

De Federale Wegpolitie, PZ Arro Ieper, de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) West-Vlaanderen, de arbeidsinspectie en de woninginspectie onderwierpen het Litouwse bedrijf aan een grondige controle. Alle aanwezige trekkers werden gecontroleerd en er werd ook gezocht naar inbreuken op het sociaal strafrecht, de arbeidsomstandigheden en de lonen van de werknemers en inbreuken op de milieuwetgeving. Vijfentwintig werknemers werden verhoord. Ze kwamen onder meer uit Wit-Rusland, Oekraïne en Kirgizië.

Op basis van de eerste bevindingen besliste de arbeidsauditeur om 18 vrachtwagens in beslag te nemen: 16 vrachtwagens in Geluwe en ook twee vrachtwagens van het bedrijf die zich in Houthalen bevonden. Ook een servicewagen werd geïmmobiliseerd. Deze beslagleggingen zijn gebaseerd op inbreuken op het sociaal strafrecht. Het woongedeelte van de bedrijfsgebouwen, waar enkele werknemers verbleven, werd onbewoonbaar verklaard.

Al langer op de radar

Het bedrijf, dat werkt met voertuigen die ingeschreven zijn in Litouwen, Polen en Estland, stond al eerder op de radar van de ordediensten. Bij vrachtwagens van deze firma werden onder meer inbreuken vastgesteld met de ijking van het registratietoestel, de snelheidsbegrenzer en op de technische keuring van de voertuigen. Het bedrijf moest al voor 40.000 euro aan onmiddellijke inningen betalen.

Bovendien waren er klachten gekomen van de omwonenden van het bedrijf. Ze wezen op de overlast die de chauffeurs in het weekend veroorzaakten in de buurt en aan een parking aan de afrit van de snelweg in Beselare.

Football news:

Barcelona en Bayern hebben de Champions League 10 keer gewonnen. 6 andere deelnemers aan de 1/4 finale van 0 bekers
Napoli viel een half uur in slaap en gaf Barca de overwinning. We domineerden en sloegen vaker toe
Lewandowski maakte Chelsea af: 2 goals en 2 assists. Zijn statistieken dit seizoen zijn meer dan de ruimte
Ik richt me niet op Messi. We willen onze sterke punten tonen
Lewandowski scoorde 7 (3+4) punten in twee wedstrijden met Chelsea en nam deel aan alle goals van Bayern
Messi scoort al 16 jaar in de Champions League. Meer hebben alleen Raul-17
Luis Suarez: het belangrijkste is dat Barcelona verder gaat. Bayern is een van de kandidaten om de Champions League te winnen, net als andere teams