Belgium

Al duizend veroordelingen Fedasil, helft voor gebrek aan opvang

Fedasil heeft dit jaar al duizend veroordelingen gekregen, zo meldt de krant La Libre Belqique maandag. De Franstalige arbeidsrechtbank in Brussel wordt geconfronteerd met “een explosie” van eenzijdige verzoeken die met spoed behandeld moeten worden.

“We hebben de kaap van 1.000 overschreden in 2020. Om u een idee van de grootteorde te geven: in 2019 zaten we aan 42, in 2018 aan 13”, zo omschrijft de voorzitter van de rechtbank, Fabienne Douxchamps, de situatie. Van de duizend verzoeken die er bij de arbeidsrechtbank binnenkomen, gaat ongeveer de helft over het gebrek aan opvang vanwege Fedasil.

Sinds de coronacrisis en de reorganisatie van de kantoren is de registratieprocedure bij de Dienst Vreemdelingenzaken gewijzigd. Er is nu een wachttijd tussen het eerste contact bij de Dienst en de toewijzing van een opvangplek door Fedasil, terwijl een asielzoeker voorheen na de registratie van zijn asielverzoek maar de gang moest oversteken.

Dagenlang op straat wachten

De wachttijd loopt nu van enkele dagen tot enkele maanden, in het slechtste geval. Asielzoekers worden die tijd op straat gelaten. Daarom worden ze steeds vaker naar bureaus voor juridische bijstand gestuurd, waar ze een advocaat kunnen contacteren en een eenzijdig verzoek kunnen indienen. Eenmaal de procedure in gang wordt gezet, krijgen asielzoekers binnen enkele dagen een plaats. Voor anderen blijft het wachten.

Fedasil stelt dat de situatie voortvloeit uit de coronacrisis en de voorzorgsmaatregelen, maar het agentschap verzekert dat het naar oplossingen zoekt. Bij elke gerechtelijke uitspraak vindt Fedasil ook een opvangplaats. “Alle mensen krijgen een opvangplaats. Het netwerk is niet oververzadigd”, stelt de woordvoerder.

Football news:

Zlatan noemde Khabib de beste vechter, ongeacht het gewicht
Lizarazu over Griezmann: hij weet niet meer hoe te spelen in een Barca shirt
Gnabry kan spelen met Lokomotiv. Zijn coronavirus test bleek vals positief te zijn ... Bayern middenvelder Serge Gnabry heeft thuis quarantaine verlaten. Op 20 oktober slaagde de Duitser voor een positieve test op het coronavirus, maar later bevestigde geen van de herhaalde tests de aanwezigheid van infectie in het lichaam. Als gevolg hiervan heeft het Ministerie van Volksgezondheid van de stad München de quarantaine opgeheven, aangezien de test van dinsdag een vals positief was
Fans van de Premier League Verenigd tegen de TV: in plaats van het kopen van lucifers, geven ze geld aan liefdadigheid (ze verzamelden meer dan 100.000 pond)
Ancelotti over de verwijdering van Dinh: gewoon belachelijk. Misschien beïnvloedde het gesprek van Pickford en Richarlison het besluit dat Everton manager Carlo Ancelotti na de nederlaag tegen Southampton in de Premier League een opmerking maakte. We speelden niet zo goed, Southampton was beter en verdiende te winnen. Soms ben je niet op je best. In Everton gebeurde dit na een hele goede serie. We moeten met dezelfde geest en vertrouwen vooruit kijken. Een rode kaart is belachelijk. Er was niets opzettelijk, zeker geen geweld. Misschien was het geel. Misschien heeft al dat gepraat over Pickford en Richarlison de beslissing beïnvloed, en als dat het geval is, is het verkeerd, het is niet eerlijk. We zullen de verwijdering aanvechten, dat is zeker. Ik heb de spelers verteld dat de winter eraan komt en dat we klaar moeten zijn, zei Ancelotti. In de 72e minuut stapte Toffees verdediger Luca Digne op de voet van Kyle Walker-Peters, waarvoor scheidsrechter Kevin Friend de Fransman een rode kaart liet zien. * Everton keeper Jordan Pickford blesseerde Virgil van Dijk in de 2-2 overwinning op Liverpool. Richarlyson werd weggestuurd voor een overtreding op Thiago Alcantara. Geniet van het moment: in de top competities zijn niet de favorieten - EvertonLille en real Sociedad
Napoli won 4 van de 5 wedstrijden van de Serie A met een score van 14:2. De enige nederlaag-technisch van Juve
Adama Traore op olie op mijn handen, nu kan ik wegglippen. Mijn tegenstanders vroegen me wat er aan de hand was, maar ik zei dat ik niet wist