Belgium

Auto rijdt met hoge snelheid demonstranten aan in Seattle, twee personen zwaargewond

In de Amerikaanse stad Seattle heeft een bestuurder twee demonstranten aangereden op een afgesloten deel van een snelweg. Op amateurbeelden die circuleren op Twitter, is te zien hoe de witte Jaguar de twee dames met hoge snelheid aanrijdt. Of de actie met opzet gebeurde, is voorlopig onduidelijk.

Beide slachtoffers zijn er erg aan toe. Een van hen liep levensbedreigende verwondingen op, de andere raakte zwaargewond. Na de botsing gingen enkele ooggetuigen nog de confrontatie aan met de automobilist, maar die reed al snel weg. Wat later kon de Washington State Patrol de bestuurder, een 27-jarige man, inrekenen.

In Seattle zijn al weken protesten gaande in de nasleep van de dood van George Floyd. Het leidde ertoe dat de I-5 snelweg in Seattle al meermaals moest afgesloten worden om de veiligheid van de demonstranten niet in het gedrag te brengen. In dit geval raakte de bestuurder toch door de afzettingen, reed langs een witte bestelwagen om uiteindelijk tegen de dames te botsen.

Op het moment van het incident streamde een van de slachtoffers haar protest op Facebook onder de naam ‘Black Femme March takes I-5’. Ook daarop viel de botsing te horen, waarna de uitzending abrupt werd afgesloten.

De politie voert momenteel een onderzoek naar het motief van de dader. Volgens agenten zouden drugs en alcohol geen rol hebben gespeeld bij het ongeval.

Politiewagen rijdt Black Lives Matter-demonstranten omver

Koppel zwaait met wapens naar Black Lives Matter-demonstranten

Trudeau heeft letterlijk geen woorden voor Trumps reactie op hevige protesten

Football news:

Ik dacht niet dat de match met Napoli mijn laatste leider van Barca kon zijn
Waar de Champions League stopte: Sarri riskeert degradatie van Lyon, terwijl Real Madrid tegenover de stad staat
Josep Bartomeu: Messi is de beste speler in de geschiedenis. Hij wil in Barca blijven
Ex-directeur van Valencia over de transfer van Ronaldo: in 2006 ging de club akkoord met zijn agent en sponsors, maar de deal vond niet plaats
Klopp, Lampard, Rodgers en Wilder claimen de prijs voor de beste coach van de Premier League, Pep-no
De auteurs van Showsport kiezen de winnaar van de Champions League: Chernyavsky - voor Leipzig, Muiznek gelooft in real 🤪
Trent, rashford, martial en Greenwood staan voor de prijs voor de beste jonge speler van het seizoen