Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

C. Buddingh’-prijs voor Nederlandse dichter Maxime Garcia Diaz

 

  ©  RR

De Nederlandse dichter Maxime Garcia Diaz heeft de C. Buddingh’-prijs gekregen voor haar poëziedebuut “Het is warm in de hivemind”.

Tijdens het slotprogramma van het 52ste Poetry International Festival Rotterdam kreeg ze de prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut van dit jaar uit handen van juryvoorzitter Jelle Van Riet.

Volgens de jury is “Het is warm in de hivemind” een ‘spannende bundel die alleen nu geschreven had kunnen worden. Met taal als het internet zelf, bij vlagen psychedelisch, vol memes, emoji, reclames en zijpaden. Diaz treedt met Het is warm in de hivemind ver buiten de gebaande paden van de poëzie, wat de poëziewereld ongetwijfeld zal opdelen in lovers en haters.’

Dit jaar dongen 26 poëziedebuten mee. De prijs is goed voor 1.500 euro.

Sinds 1988 bekroont Poetry International jaarlijks het beste Nederlandstalige poëziedebuut met de C. Buddingh’-prijs. Eerdere winnaars zijn onder anderen Ilja Leonard Pfeijffer, Delphine Lecompte, Anna Enquist, Ellen Deckwitz en Marieke Lucas Rijneveld. Vorig jaar werd Wout Waanders onderscheiden voor zijn bundel ‘Parkplan’.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)