Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

De stunt van het tennisjaar: Nederlandse wildcard die nooit eerder ATP-wedstrijd won klopt Medvedev en wint grastoernooi van Rosmalen

 

  ©  AFP

Tim van Rijthoven (ATP 205) heeft zondag in eigen land het ATP-grastoernooi van Rosmalen (648.130 euro) gewonnen. Een stunt van formaat, want de 25-jarige Nederlander had tot voor dit toernooi nog geen ATP-wedstrijd kunnen winnen en had een wildcard gekregen van de organisatie. In de finale veegde hij bovendien het Russische eerste reekshoofd Daniil Medvedev, maandag de nummer één van de wereld, van het veld: 6-4, 6-1.

De 25-jarige Tim Van Rijthoven beleefde een droomweek in Rosmalen, het Nederlandse grastoernooi in de aanloop naar Wimbledon. Van Rijthoven is de nummer 205 op de wereldranglijst en kon nooit eerder een ATP-wedstrijd winnen. Toch kreeg hij als thuisspeler een wildcard voor het toernooi in eigen land. En of de Nederlander zijn kans greep! Hij versloeg op weg naar de finale onder meer r de Canadese sensatie Felix Auger-Aliassime (ATP 9) en de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 14). Om vervolgens in de finale brandhout te maken van Daniil Medvedev, die van frustratie zijn racket tegen de grond gooide. De 26-jarige Medvedev prijkt maandag opnieuw op de eerste plaats van de wereldranglijst, waar hij de Serviër Novak Djokovic verdringt. Maar tegen Van Rijthoven werd hij met 6-4, 6-1 naar huis gestuurd.

Quantumsprong op wereldranglijst

Van Rijthoven is daarmee de laagstgeklasseerde speler die dit seizoen een ATP-titel pakt en bovendien de eerste Nederlander met een eindzege in een ATP-toernooi sinds Robin Haase in 2012. Dankzij de toernooizege stijgt hij bijna honderd plekken op de wereldranglijst en schurkt hij op de 106e plek plots tegen de top-honderd aan. “Bedankt voor de wildcard, want zonder jullie was dit niet eens mogelijk geweest en had ik waarschijnlijk deze week een challenger in Engeland gespeeld”, bedankte Van Rijthoven achteraf de organisatie. “Dit is nieuw voor mij en het duurt even om dit te beseffen. Wat een droom was deze week voor mij. Ik wil mijn team bedanken dat ze nederig zijn gebleven, want ze hebben het niet groter gemaakt dan het is. We kunnen toevallig goed tegen een gele bal aan slaan.”

Een sportieve Medvedev was achteraf gul met complimenten voor zijn onverwachte opponent. “Ik ken je uit de juniorentijd: je hebt het talent en het is nu een kwestie van meer wedstrijden en toernooien op deze manier spelen. Gefeliciteerd en ga zo door. Als je zo blijft spelen, sta je binnen drie maanden in de top-tien.”