Belgium

Dierenverzorgster (55) sterft na een tijgeraanval in de dierentuin van Zürich, klein meisje zou alles gezien hebben

 Dierenverzorgster (55) sterft na een tijgeraanval in de dierentuin van Zürich, klein meisje zou alles gezien hebben

Een poltiekorps was meteen ter plaatse in de Zürichse zoo Foto: EPA-EFE

Een drama in de zoo van Zurich. Een tijger heeft zaterdagnamiddag zijn 55-jarige verzorgster dusdanig verwond dat die de aanval niet overleefde. Een klein meisje, dat op bezoek was in de dierentuin, zou alles gezien hebben.

De verzorgster werd rond 13.30 uur aangevallen in het tijgercomplex, door de amoertijger Irina.

Een ooggetuige die meteen na het ongeluk ter plaatse was, meldde dat het ongeveer acht tot negen minuten duurde vooraleer er hulp arriveerde. Blijkbaar was ook een klein meisje getuige geweest van het drama.

Een andere groep dierenverzorgers slaagde er volgens zoodirecteur Severin Dressen in de tijgerin weg te lokken. Zo konden ze hun gewonde collega in het complex ernaast verzorgen. Specialisten van het team Protection & Rescue probeerden haar ter plaatse nog te reanimeren, maar tevergeefs. Ze stierf ter plaatse.

 Dierenverzorgster (55) sterft na een tijgeraanval in de dierentuin van Zürich, klein meisje zou alles gezien hebben
Severin Dressen Foto: EPA-EFE

Een ambulance voerde haar af naar het ziekenhuis. Volgens een getuige “rende de politie met pepperspray en een geweer met rubberen kogels naar een van de dierenverblijven.” Of het dier ook werd afgemaakt is nog niet bekend.

Geen “negatief gedrag”

Dressen spreekt “van een zeer tragische gebeurtenis”. Nochtans was tijgerin Irina, die een jaar geleden uit de zoo van Denemarken werd overgevlogen, geen problematisch geval. Nooit eerder liet ze zich opmerken door enig negatief gedrag, klinkt het.

In de Zwitserse zoo leven twee volwassen amoertijgers. Irina leeft er samen met het vier en een half jaar oude mannetje Sayan.

De dierentuin was nog maar sinds 6 juni open, na een verplichte sluiting wegens de coronacrisis.

Football news:

Ferdinand op Barca fokken: slecht. Ze vertrouwen nog steeds op oudjes
Inter wil Perisic terug, zelfs als Conte in het team blijft. Bayern hoopt de speler te kopen voor minder dan 20 miljoen euro
Rudi Garcia over Lyon ' s kansen tegen city: de kwartfinales lieten zien dat de favorieten ook verslagen kunnen worden
CSKA ging akkoord met een vijfjarig contract met Fuchs. De overdracht wordt geschat op 7-10 miljoen euro
Ferdinand over Messi in Barca: wil hij blijven, gezien de resultaten en de prestaties van het team? Heeft hij tijd om te wachten?
Het zou me niet verbazen als Pochettino binnen drie dagen wordt benoemd. Ex-Barca winger Carrasco in de nieuwe coach van de club
Alaba over Mueller: we zijn blij dat Bayern zo ' n speler heeft