Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dochter van overleden acteur Pol Van Hoof (73) kan op steun rekenen: al zo’n 7500 euro ingezameld voor uitvaart

 

De Mechelse acteur en dj Pol Van Hoof is afgelopen maandag overleden. Hij werd 73 jaar en leed al verschillende jaren aan een slepende ziekte. Zijn dochter Yong Qing (22) startte woensdag met een crowdfunding omdat ze de kosten voor de uitvaart niet alleen kon dragen. Ondertussen zamelde ze al zo’n 7500 euro in om haar vader een mooi afscheid te kunnen geven. “Het is een fractie van de kosten die nog zullen komen, maar ik moet elke dag nemen zoals het is, stap voor stap, steeds dichter naar mijn toekomst.”

LEES OOK. Dochter van overleden acteur Pol Van Hoof (73) start crowdfunding voor zijn uitvaart: “Er is weinig ondersteuning voor jongvolwassen wezen”

Op maandag 6 juni overleed de Mechelse acteur en dj Pol Van Hoof. Hij was bekend van gastrollen in de tv-reeksen W817, Buiten de Zone en Kulderzipken, maar was vooral te zien in het theater. Zo acteerde hij bij het Mechelse Theater Korenmarkt, maar zette ook zijn schouders onder de Kinderkerstvieringen en liep hij mee in de Hanswijkprocessie als Sint-Rumoldus. Met ‘Vadderiks Muziekmachine’ was hij ook dj op verschillende trouwfeesten en evenementen.

Zijn dochter Yong Qing, nog maar 22 jaar, studeert momenteel aan de KU Leuven en spaart sinds haar 15de om de medische kosten en begrafenis van haar vader te kunnen betalen. Het geld dat ze opzij zette, is niet voldoende om alle financiële kosten te dekken en te veel om alleen te dragen. Daarom probeerde ze via crowdfunding 5000 euro in te zamelen voor de uitvaart van haar vader. “Ik mag, kan en moet hulp vragen. Hoe pijnlijk het verlies van iemand die je graag ziet ook is, daarbovenop word je plots een bord met papierwerk en hoge kosten voorgeschoteld. Kosten die ik alleen gewoonweg niet kan dragen, zeker niet in zo’n korte tijd, in mijn situatie”, schreef ze op Facebook.

Na één dag vol steunberichtjes en aanmoedigingen op Facebook staat de teller nu op iets meer dan 7600 euro. “Mijn enige wens is mijn papa een mooi, maar bescheiden afscheid te kunnen geven en daarbij helpen alle beetjes. Het doel dat ik probeer in te zamelen is nog maar een fractie van de kosten die nog zullen komen, maar ik moet elke dag nemen zoals het is, stap voor stap, steeds dichter naar mijn toekomst.”

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 11 juni om 9.30u in de aula van de stedelijke begraafplaats in Mechelen.

https://www.gofundme.com/f/crowdfunding-voor-de-begrafenis-van-papa