Belgium

Duitse band Scorpions voegt stukje Berlijnse Muur toe aan luxebox ‘Wind of change’

Hét liedje dat het einde van de Koude Oorlog verzinnebeeldt, ‘Wind of change’, bestaat straks dertig jaar en dat viert de Duitse band Scorpions met een opmerkelijke luxebox, zo staat op hun website te lezen.

‘Wind of change’ kwam in 1991 uit en was twee jaar daarvoor geschreven, geïnspireerd door het Peace Festival in Moskou in 1989. De power ballad werd een monsterhit, en het muzikale icoon van het einde van de Koude Oorlog en de val van de Berlijnse Muur.

De Scorpions willen dit alles herdenken door op 3 oktober een luxebox uit te brengen met het uitzicht van een steen. Muzikaal bevat die een cd en een LP met onder andere vijf versies van het liedje: de originele versie, een versie van de Berlin Philarmonic, een Russische en Spaanse versie, en een demo van zanger Klaus Meine.

De box ‘Wind of change: the iconic song’ bevat tevens een boekje van 84 bladzijden met onder meer nooit tevoren gepubliceerde foto’s en de handgeschreven tekst van het liedje. Lokmiddel is een brokstukje van de Muur, met daarop de rode ster van ‘Wind of change’.

Er is echter een “maar”. De box is beperkt tot 2020 exemplaren, die met de hand genummerd zijn, en is te bestellen. In november belandt hij in gewijzigde vorm in de platenwinkel.

Football news:

Atletico praat met Arsenal om Torreira uit te kopen. Volgens de journalist Fabrizio Romano zijn de schutters in gesprek om de 24-jarige met een koopoptie te leasen. Torreira zelf wil Arsenal verlaten. Arsenal wil de Uruguayaan direct verkopen om de middelen te krijgen voor de aankoop van atleten middenvelder Thomas Parti of Lyon middenvelder Houssem Aouar. De statistieken van Torreira zijn hier te vinden
Kulusevski scoorde met de zesde touch en het eerste schot voor Juve - dit is cruciaal in de debuutoverwinning van coach Pirlo
Real Madrid was de eerste in La Liga die 4 spelers, geboren in de jaren 2000
Messi neemt afscheid van Vidal: ik dacht altijd dat je een fenomeen was. Onze wegen zullen elkaar weer kruisen. De aanvaller van Barcelona, Lionel Messi, heeft afscheid genomen van middenvelder Arturo Vidal, die naar Inter verhuist. In het begin kende ik je alleen van de wedstrijden die we tegen elkaar speelden, en ik dacht altijd dat je een fenomeen was. Toen had ik het geluk je te ontmoeten, en je verraste me nog meer. In twee jaar tijd deelden we veel en je vestigde de aandacht op jezelf. De kleedkamer zal je missen, Arturo. Ik wens u het allerbeste in uw nieuwe podium in uw nieuwe club. Onze wegen zullen zich ongetwijfeld weer kruisen, schreef Argentinië op instagram
Zidane about 0:0 met Sociedad: Real Madrid verloor twee punten. Over het algemeen hebben we goed gespeeld
Real Madrid verloor punten in 1 La Liga in 5 van de laatste 8 seizoenen als kampioenen
Andrea Pirlo: Ik wil niet zomaar iemands ideeën kopiëren, ik heb mijn eigen