Belgium

Foodmaker haalt straks McDonald’s België in

Foodmaker verwacht komend jaar McDonald’s in te halen in aantal dagelijkse leveringen van verse maaltijden.

Foodmaker is vooral bekend van zijn saladbars in de Delhaize maar levert ook in toenemende mate aan bedrijven. De groep rond Lieven Vanlommel heeft ook een elftal restaurants waar het gezonde maaltijden verkoopt. In regel gaat het om maaltijden die in het teken staan van gebruiksgemak gekoppeld aan gezondheid.

De coronacrisis trof het bedrijf midscheeps maar Vanlommel wist financieel te overleven dankzij een aantal langetermijncontracten met retailers zoals Delhaize én een sterke Duitse aandeelhouder. Vanlommel en zijn team kreeg deze ochtend de Mercurius-prijs van de detailhandel van Comeos.

Zware klap

‘We hadden in de periode precorona 30 miljoen euro geïnvesteerd in onze expansie. Door de coronacrisis vielen we van 100.000 maaltijden terug op 10.000. We hebben alles tegen het licht gehouden om de kosten te drukken en efficiënter te worden’, zegt Vanlommel. Foodmaker is een typisch entrepreneurial bedrijf dat de jongste jaren explosief groeit en vele ballen terzelfder tijd in de lucht moet houden. ‘Ik werk tot 1 uur ’s nachts maar ik eet gezond. Anders zou ik het niet volhouden’, zegt Vanlommel.

Ondanks corona steekt hij voor 2021 een flink tandje bij. Vanlommel verwacht dat hij tegen eind komend jaar naar een dagelijkse verkoop van 80.000 maaltijden per dag kan gaan én dat is meer dan McDonald’s in België doet.’ Foodmaker wil een gezond alternatief zijn voor de fastfoodketens. De restaurants zijn gericht op een snelle gezonde hap in een eigentijds kader.

Delhaize

Momenteel zijn er 13 restaurants van Foodmaker waarvan 11 in België. In januari komen er vier bij waarvan 2 in Brussel. ‘Als we er één per maand kunnen openen zijn we gelukkig’, zegt Vanlommel. In Nederland gaat in Rotterdam een tweede Foodmaker open.

Maar in Nederland verwacht Vanlommel ook business van thuisleveringen. De maaltijden gaan er door Post.NL geleverd worden. In België levert Foodmaker één keer per week thuis en doet het dit in regel nog zelf. ‘We zoeken hier oplossingen maar we willen leveranciers die onze maaltijden, die we verzorgd samenstellen, ook op zo’n manier thuis leveren en niet een door elkaar geschudde doos. We zijn er nog niet uit hoe en met wie dit kan.’

Kantorenmarkt

Foodmaker is in België ook gekend voor zijn samenwerking met Delhaize. Afgelopen week tekende Foodmaker een nieuw contract met Delhaize om de samenwerking acht jaar verder te zetten. Met Albert Heijn is een samenwerking voor vijf jaar afgesproken. In Frankrijk tekende Foodmaker een samenwerking voor vijf jaar met Monoprix en gaat het ook met Franprix werken.

Er komen saladbars die ook warme maaltijden zullen aanbieden naast deserts een voorverpakte maaltijden. Foodmaker gaat ook inzetten op de bedrijvenmarkt. ‘Corona verandert de markt. In plaats van grotere keukens type Sodexo, komen er automaten met verse maaltijden én leveringen van gezonde snacks, soepboxen en maaltijden in de bedrijven’, zegt Vanlommel. ‘We denken dat de kantorenmarkt een echte groeimarkt wordt voor ons.’ Foodmaker gaat dit segment ook bewerken via digitale oplossingen.

Football news:

Hertha ' s sportregisseur houdt van het tekenen van spelers. Kijk naar zijn glimlach! Opmerking van
Rooney is de coach van Derby County Derby County.Derby County heeft de bevestiging aangekondigd van Wayne Rooney als de vaste hoofdcoach van het team. Het contract van de 35-jarige loopt tot de zomer van 2023. De voormalige Manchester United speler begon eind November als hoofdcoach van de club. Onder Rooney won het team drie wedstrijden in 9 wedstrijden en tekende vier keer. Derby is een plaats en civil parish in het bestuurlijke gebied South Norfolk, in het Engelse graafschap Norfolk. In de eerste wedstrijd met Rooney als hoofdcoach, zal Derby Rotherham spelen
De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post