Belgium

Frank De Bleeckere: “Frans (Beerschot) had rood moeten krijgen in Antwerpse derby”

Scheidsrechter Jasper Vergoote had Beerschot-verdediger Frédéric Frans in de Antwerpse derby afgelopen zondag een rode kaart moeten geven voor een overtreding op Dieumerci Mbokani. Dat heeft Frank De Bleeckere, woordvoerder van het Refereeing Department, maandag gezegd in zijn wekelijkse evaluatie.

De fase deed zich voor halverwege de eerste helft bij een 2-1 stand. Mbokani mocht alleen op Beerschot-doelman Vanhamel afstormen, maar werd net buiten het strafschopgebied gestopt door verdedigers Frans en Van den Bergh. Ref Vergoote duwde Frans een gele kaart onder de neus voor het afbreken van een beloftevolle aanval. Antwerp kreeg een vrijschop op de rand van het strafschopgebied. De VAR kwam nog tussen, maar ook na analyse van de beelden bleef scheidsrechter Vergoote bij zijn beslissing.

Er was niets mis met de VAR-interventie, zegt De Bleeckere in zijn wekelijkse analyse van de scheidsrechtersprestaties. “Het Refereeing Department verwacht voor deze situatie wel een directe vrije trap buiten het strafschopgebied en een rode kaart”, klinkt het maandag. “De verdediger van Beerschot verdient de rode kaart omwille van het ontnemen van een reële doelkans. De aanvaller is bij het moment van de overtreding immers voorbij de twee verdedigers, gaat alleen op doel en heeft de bal onder controle.”

Onder meer Antwerp-voorzitter Paul Gheysens schuwde na afloop van de partij de kritiek op de prestatie van Vergoote niet.

LEES OOK. Antwerp-voorzitter Paul Gheysens haalt uit na derbyzege: “Die scheidsrechter heeft onze match toch proberen te verbrodden, niet?”

Football news:

Fabio Capello: tegen zo ' n middelmatige Real Madrid had Inter beter kunnen spelen in de Champions League. Het team had in de eerste helft altijd problemen. In de tweede helft hield ik meer van vier verdedigers. Tegen zo 'n middelmatige Real Madrid had het team beter kunnen spelen, zei Capello. Zidane paste zich goed aan de verliezen aan en was Conte in alles te slim af. Hazard eindelijk verlicht in de top match
Ibrahimovic ontmoette de Zweedse nationale teamcoach in Milaan
Tottenham Winks scoorde vanaf 49 yards. Dit is het derde resultaat in de Europa League, al - in deze loting
Deze miss zal alle mannen pijn doen: Molde speler miste van een halve meter en reed in de bar
Mikel Arteta: Ik ben erg blij met Pepe ' s wedstrijd tegen Molde. Arsenal speelde goed over het algemeen
Napoli spelers kwamen in t-shirts met Maradona ' s naam en nummer 10 voor de Europa League wedstrijd
Daniele Bonera: Milan is blij met het spel met Rijsel en betreurt het resultaat