Belgium

Geen gelijkheid, geen centen: hockeysponsor eist dat Nederlandse hockeyvrouwen evenveel krijgen als mannen

Geen gelijkheid, geen centen: hockeysponsor eist dat Nederlandse hockeyvrouwen evenveel krijgen als mannen

Maria Verschoor. Foto: Photo News

Het is een opmerkelijke actie van ANB Amro, sponsor van de Nederlandse hockeycompetitie, in de breedte de sterkste velhockeycompetitie ter wereld. Als clubs niet toetreden tot een project dat ze ‘De Inhaalslag’ noemen, trekt de sponsor zich terug, zo meldt de financiële instelling in verschillende Nederlandse media. Tot 2025 krijgen de clubs de tijd om de vrouwen evenveel te betalen als de mannen.

In de Nederlandse hockeycompetitie in de hoogste afdeling spelen iets meer dan 50 profs, die redelijk tot goed kunnen leven van hun sport. Bij de vrouwen…. zes. Bovendien blijkt dat de vrouwen in die hoogste klasse vijf tot tien keer minder verdienen dan de mannen.

Als je het Nederlandse hockey nog wat meer onder loep neemt, is…. twee derde van alle spelers vrouw en slechts een derde man.

Als uithangbord voor de actie wordt gekozen voor de Nederlandse international Maria Verschoor. “We wisten eerder dat het er sprake is van ongelijkheid in het hockey”, zegt ze in Trouw. “Maar niet dat het verschil zo schrikbarend is.”

Football news:

Cherevchenko is de beste RPL coach in November. Hij stond voor op Semak en Tedesco
Ronaldo op 750 carrièredoelen: dankzij trouwe tegenstanders. U liet me elke dag harder werken
Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League