Belgium

Geslaagde comeback: Beerschot wint meteen in Oostende dankzij trefzekere Noubissi

  ©  Photo News

  ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

  ©  Photo News

  ©  BELGA

  ©  BELGA

Beerschot heeft zijn terugkeer op het hoogste niveau niet gemist. De Mannekes beleefden aan de kust geen makkelijke avond, maar Marius Noubissi zorgde met twee doelpunten voor de gedroomde comeback. Het werd 1-2.

Bij het binnenrijden van Oostende gaf de thermometer maandagavond ‘slechts’ 27 graden aan, een kleine tien graden minder dan in het binnenland. Bovendien waaide er aan de kust een aangenaam zeebriesje. Dat maakte het tijdens deze hittegolf allemaal wat draaglijker om te voetballen. En toch was het voor de troepen van Hernan Losada puffen geblazen bij de terugkeer in eerste klasse. KV Oostende presenteerde zich voor rust allesbehalve als de degradatiekandidaat waarvoor het links en rechts wordt afgeschilderd. Een weireldploegsje willen we het zeker nog niet noemen, maar er zat zeker muziek in.

Alleen kon KVO het overwicht in de eerste helft niet omzetten in veel doelgevaar. Daarvoor stond de organisatie van Beerschot gewoon goed. Prychynenko, Frans en Dom grepen een paar keer gevat in. In doel moest Vanhamel bij zijn terugkeer naar zijn ex-club slechts één keer ingrijpen. Een broodnodige redding, dat wel. De sterke Makhtar Gueye, voor één miljoen euro overgenomen van Saint-Etienne, bezorgde Van den Buijs - de enige nieuwe naam bij Beerschot - bij zijn debuut meteen een moeilijke avond. Net voor het halfuur werd de Senegalees alleen voor doel gezet, Vanhamel bokste zijn schot over doel.

En toch beleefde Beerschot de eerste 45 minuten ook een droomstart bij de comeback in eerste klasse. Na amper 57 seconden kreeg Benito Raman 2669 dagen na zijn goal tegen Cercle Brugge in Play-Off 3 een opvolger als laatste doelpuntenmaker voor Beerschot op het hoogste niveau: Marius Noubissi. Een doelpunt met een grote strik rond. Doelman Hubert ging gruwelijk in de fout en speelde het leer recht in de voeten van Pietermaat, die het overzicht behield en zijn ploegmaat de 0-1 voorschotelde.

Het was lange tijd de enige kans voor de Mannekes. Beerschot zakte diep in en kon op die manier te weinig dreigen. Alle eieren werden zo lang in de mand van Holzhauser gelegd. De Oostenrijker etaleerde in zijn eerste wedstrijd in 1A meteen een paar keer zijn gave traptechniek op stilstaande fases, maar Hubert liet zich deze keer niet verrassen. Het Oostendse sluitstuk had blijkbaar goed naar de promotiefinale tegen OHL gekeken. Holzhauser ging opnieuw op zoek naar een olympisch doelpunt, deze keer zag hij poging over doel gedevieerd worden.

In het vierde kwartier zakte de wedstrijd wat in, al kreeg Noubissi wel een dot van een kans om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Le Lion besloot alleen voor Hubert onbegrijpelijk ver naast. Een misser die (voor even) duur betaald werd. Net voorbij het uur kreeg de thuisploeg haar verdiende gelijkmaker. Hjulsager kreeg alle tijd om voor te zetten, aan de tweede paal knikte Vandendriessche in de korte hoek binnen.

En toch kregen Beerschot en Losada nog de comeback waar ze van gedroomd hadden. Niet toevallig had Holzhauser daar een voetje in. De Oostenrijker mag dan wel vaak voetballen alsof hij in zijn achtertuin een balletje aan het trappen is, hij zorgt met zijn stilstaande fases wel keer op keer voor gevaar. Holzhauser dropte het leer tot bij Noubissi, die haast nonchalant met buitenkantje rechts afwerkte. Hubert stond aan de grond genageld.

En zo staat Beerschot na één speeldag mee aan de leiding en heeft het met Noubissi een gedeelde topschutter in de rangen. The bear is back. Met dank aan De Leeuw.

Kersten Steurbaut

Football news:

Neymar is 34,6 miljoen euro schuldig aan de Spaanse belastingdienst
Bayern jaagt op een verdediger van 1,63 voet. Hij liep van Chelsea naar Brighton om te spelen
PSG is geïnteresseerd in Diego Costa. Attetico is klaar om de aanvaller vrij te laten en Cavani te tekenen in plaats daarvan mag Attetico striker Diego Costa de club verlaten. Agent Jorge Mendes van de footballspeler onderzoekt de mogelijkheden voor werk voor zijn cliënt. Vooral Costa ' s kant wordt aangetrokken door de optie met PSG, die de mogelijkheid onderzoekt om de 31-jarige te tekenen, volgens As
Lampard op de woordenwisseling met Mourinho: merkte op dat hij vaker met de scheidsrechter sprak dan met zijn spelers. Jose en ik kunnen goed met elkaar opschieten Chelsea manager Frank Lampard sprak over het conflict met Jose Mourinho tijdens de League Cup wedstrijd met Tottenham
Ronald Koeman: het is goed dat Messi voor eenheid heeft opgeroepen. Ik hoop dat het nu rustiger zal zijn
Football is een canvas. Mooie monoloog van Daniil Chalov, die een vorm voor Vitebsk bedacht in de stijl van Suprematisme
Hazard heeft een spierblessure. Hij kan 3-4 weken missen. Real Madrid ' s aanvallende middenvelder Eden Hazard is weer gewond. De Belg heeft een spier in zijn rechterbeen verwond. Doctors cream zal de speler in de gaten blijven houden. Volgens Marca kan Hazard 3-4 weken missen. In het seizoen 2019/20 maakte Hazard 16 La Liga-optredens voor Real Madrid, scoorde één doelpunt en maakte zes assists. Hij had drie verwondingen tijdens het seizoen, waarvan twee ernstig