Belgium

Google luistert opnieuw mee naar onze stemmen

Google gaat weer luisteren naar audio-opnames van stemmen van gebruikers. Dat zegt het technologiebedrijf in een email aan iedereen met een account bij Google. Het bedrijf uit Silicon Valley liet jarenlang opnames analyseren om hun producten te verbeteren, zonder dat gebruikers dat wisten. Dat konden vragen aan de slimme speaker Google Home zijn of stemopdrachten aan Google Maps. VRT NWS bracht dat vorig jaar aan het licht, waardoor Google er wereldwijd ruim een jaar mee stopte en nu haar privacyvoorwaarden aanpast.

Medewerkers van onderaannemers van Google luisterden naar opnames die gemaakt werden met de slimme Google Home-luidsprekers en via de Google Assistent-app op smartphones. Vorig jaar kon VRT NWS ruim 1.000 fragmenten in het Nederlands beluisteren.

Het ging vaak om fragmenten die meestal bewust werden ingesproken, zoals het oproepen van het weerbericht. Maar vaak krijgen de medewerkers ook gesprekken tussen mensen te horen die onbewust werden opgenomen, soms met gevoelige informatie. Of alledaagse discussies.

Anoniem, maar niet helemaal

De medewerkers van Google wisten niet van wie de stemmen waren. Alles gebeurde anoniem, maar in de audiofragmenten waren regelmatig wel adressen of namen. En dan is anonimiteit relatief.

Het was voor ons niet moeilijk om enkele mensen terug te vinden. In deze video tonen we dat. (lees voort onder de video)

Na ruim een jaar luistert Google weer

Nergens in de privacyvoorwaarden van Google stond letterlijk dat Google medewerkers, van onderaannemers dan nog, liet meeluisteren. Privacy experts stelden zich vragen en ook veel mensen waren verrast. Nadat VRT NWS het nieuws uitbracht, stopte Google er over de hele wereld meteen mee. Want het beluisteren van opnames gebeurde uiteraard niet alleen door Nederlandstalige medewerkers.

Vandaag start Google opnieuw met het luisteren naar opnames. Nu heb je wel de keuze of je dat laat doen met je stem, je geeft je toestemming of niet. Die optie staat nu standaard ‘uit’, terwijl die tot vorig jaar gewoon ‘aan’ stond. Je hebt de keuze om al dan niet mee te doen.

Voor alle duidelijkheid, Google luistert u niet af via de slimme luidspreker of uw telefoon. Google luistert dus met vertraging mee.  Alle zoekopdrachten die de voorbije maanden werden gevraagd aan Google worden niet meer geanalyseerd. Vragen die vanaf nu worden gesteld wel, tenminste als u dus uw toestemming geeft. Je eigen spraakopdrachten kan je terugvinden in je Google-account.

In een geschreven mededeling laat een woordvoerder van Google het volgende weten: "Wij zijn van mening dat je jegegevens moet kunnen beheren op een manier die voor jouw het beste werkt. We hebben onlangs onze instellingen bijgewerkt en meer details opgenomen over hoe Google spraak- en audio-opnames gebruikt om producten zoals Google Assistant voor iedereen te verbeteren. Mensen hebben de mogelijkheid om hun keuze te bekijken en te bevestigen en we gaan niet verder met het opslaan van opnames totdat ze hun voorkeur hebben bevestigd".

Hieronder is een (voorbeeld)mail te zien die Google stuurt naar al haar gebruikers.

Een voorbeeldmail zoals Google naar haar gebruikers zal sturen.

Een voorbeeldmail zoals Google naar haar gebruikers zal sturen.

Een slimme speaker luistert altijd een beetje mee

Google analyseert stemmen om de service van het producten te verbeteren, om dialecten en uitspraken goed te verstaan en de juiste zoekopdracht te kunnen geven. Ze verbeteren er hun artificiële intelligentie mee.

Er worden elke dag bijna 7 miljard zoekopdrachten gedaan in de zoekmachine van Google. 1,5 miljard mensen heeft een emailaccount bij het bedrijf en 500 miljoen mensen gebruiken de Google Assistent. Die geven niet allemaal opdrachten met hun stem, maar de data die Google verzamelt, is gigantisch.

Ook Amazon en Apple lieten tot vorig jaar mensen meeluisteren naar zoekopdrachten. Zo heeft Amazon een slimme speaker Alexa. En Apple heeft ‘Siri’ op haar telefoons en computers. Apple heeft vorig jaar zelfs excuses aangeboden voor het meeluisteren en is er ook mee gestopt.

Slimme speakers zijn voortdurend geluid aan het monitoren en ook stukjes aan het opslaan tot ze het commando horen dat hen activeert. Bij Google is dat “Ok, Google.” Een slimme speaker werkt uiteraard niet goed als hij niet reageert op stemcommando's. En dus luistert hij mee.

Football news:

Prochorov ontkende dat hij Manchester United wilde kopen. De Russische miljardair Mikhail Prochorov is niet van plan Manchester United te kopen. De zakenman ontkende dat hij van plan was een bod te doen om de club te kopen. Op dit moment is de ondernemer niet van plan terug te keren naar de sportindustrie. Van 2009 tot 2019 was Prokhorov de eigenaar van een meerderheidsbelang in de basketbalclub Brooklyn nets. Het fortuin van Prochorov wordt geschat op 11,3 miljard dollar
Tiago nam afscheid van Bayern: dit is de moeilijkste beslissing van mijn carrière. Ik heb nieuwe uitdagingen nodig. Tiago Alcantara nam afscheid van Bayern München voordat hij naar Liverpool overstapte. Ja, het was de moeilijkste beslissing van mijn carrière. Ik besloot het hoofdstuk in deze prachtige club af te maken. In Bayern groeide en ontwikkelde ik me de afgelopen 7 jaar als speler. Er waren overwinningen, successen, vreugdevolle momenten, soms moeilijke tijden. Vooral ben ik er trots op dat ik naar München ben gekomen als een jonge man vol dromen en dat ik me volledig heb gerealiseerd door me te identificeren met de club, Geschiedenis, Filosofie, Taal en cultuur. Mijn familie en ik hebben hier fantastische momenten gehad: in de stad en natuurlijk in onze geliefde Allianz Arena. Jij, de Bayern familie, behandelde me heel goed en gaf elke seconde je liefde voor mij uit. Mijn besluit heeft alleen betrekking op sport. Als speler heb ik nieuwe uitdagingen nodig om te ontwikkelen, net als bij Bayern. Bayern zal altijd een plek zijn waar ik me thuis voel. Dankzij jou, Bayern. de Spanjaard schreef
Bale en Regilon vliegen vandaag naar Londen om de transfers naar Tottenham te voltooien.Real Madrid winger Gareth bale is bijna terug naar Tottenham. De Welshman slaagde met succes voor een medische behandeling in Madrid voordat hij een lening kreeg
We hebben een club gevonden in de Bundesliga die zal voorkomen dat Bayern kampioenen. Meer in het bijzonder werd het samengesteld door de spelers van Dortmund en Leipzig, het management van Gladbach, de sponsor van Hertha. Bayern is de beste club in Europa, het wordt beheerd door een competente coach, het is goed uitgerust en in de zomer werd het versterkt door Leroy Sane. Nu is het Duitse kampioenschap gewoon geen club is gelijk aan rekordmeister. Om te voorkomen dat zo ' n monster van het winnen van de Bundesliga voor de negende keer op rij, kunt u alleen samenwerken. We namen al het beste dat andere teams in de League hebben en stelden een rivaal samen in de status van München
Bruno is volgens de fans de beste speler van het seizoen bij Manchester United. = = Clubcarrière = = Fernandes maakte zijn debuut voor Manchester United in januari 2012. De 26-jarige kreeg 35,5% van de stemmen. De tweede plaats werd ingenomen door forward Anthony Martial (34%), De derde front Marcus Ashford (10,4%). Bruno is de tweede Portugese na Cristiano Ronaldo die deze prijs heeft gewonnen. Doelman David De Gea werd erkend als de meest voorkomende speler van het seizoen - 4 keer. Bruno Fernandes kwam in januari bij United uit sporting. Player statistieken zijn hier beschikbaar
Het team met de sponsor sperma versneller speelde in de Europa League. En dit is slechts een van de 15 logo ' s op het T-shirt.Zelfs CSKA zal jaloers zijn op hun uniformen. In de Europa League kwalificatie zijn er altijd veel exotische clubs (sommige gaan zelfs verder-in tegenstelling tot Dynamo) en exotische resultaten - bijvoorbeeld Topol' s Tank en de FCSB gaf het op (en dan de jonge FCSB Keeper sleepte in een penalty shootout). Maar de Oostenrijkse Hartberg werd beroemd om een andere: in de wedstrijd tegen Piast kwam de keeper van het team uit in een t-shirt, dat als sponsor een enorme inscriptieProfertil-sperma versneller had. De reclame voor medische apparatuur is ook in de vorm van veldspelers - maar niet zo opvallend. Profertil is een medicijn tegen mannelijke onvruchtbaarheid. Het wordt geproduceerd door de Oostenrijkse farmaceutische onderneming Lenus Pharma. We lachten om de vorm van CSKA, die vol sponsors zit, en Hartberg scoorde alles. Het T-shirt bevat advertenties voor de lokale Egger glass factory, Prolactal dairy, Sirter beer, en zelfs de lokale Admiral sports bar. In totaal hebben we 15 logo ' s op het formulier geteld (de Jako outfitter niet meegerekend). Oké, we weten over welke vraag je het meest bezorgd bent. Hoe kwam de Profertil infertility behandeling advertentie op het uniform van de football club? Tussen haakjes, het Hartberg stadion wordt ook wel Profertil Arena Hartberggenoemd. Het is een feit dat de voorzitter van de club de oprichter is van Lenus Pharma, Brigitte Annerl. Het sponsorcontract werd echter getekend voordat Brigitte naar de club kwam. Het is met het bestuur van Brigitte dat de belangrijkste successen van Hartberg verbonden zijn - in 3 seizoenen ging een klein team van de regionale liga naar Europese bekers. Voor deze 74 jaar leefde Hartberg in de lokale liga ' s van Stiermarken, soms ratelend in de Oostenrijkse beker. Het is jammer dat Hartberg nog steeds verloor in de kwalificatie: de polen van Piast namen de leiding twee keer, de Oostenrijkers beide keren de score, maar uiteindelijk, voormalige Wolverhampton en Charlton Winger Michal Giraud scoorde de winnende goal-3:2 in het voordeel van Piast
Pochettino over de woorden over Barca en de boerderij: ik sprak met ironie en ging waarschijnlijk te ver. Er wordt gezegd dat voormalig Tottenham coach Mauricio Pochettino informatie over de onderhandelingen met Barcelona ontkende en ook commentaar gaf op zijn verklaringen over blaugran. In 2018 zei Pochettino dat hij liever naar een boerderij in Argentinië zou gaan dan Barca te trainen. Over de contacten met Barcelona werd mij niet aangeboden Barca te leiden. Ik heb geluncht met Ramon Planes (technisch secretaris van Barcelona-Showsport), omdat we al vele jaren vrienden zijn, sinds 2009, toen hij bij Espanyol werkte. Toen sprak ik met ironie over de woorden Barcelona. Het was mijn eerste persconferentie in Tottenham en ik werd gevraagd naar de Barca geruchten. Ik antwoordde ironisch en ging waarschijnlijk te ver. Wat gezegd wordt, wordt gezegd