Belgium

Hackers stelen creditcard-gegevens van duizenden easyJet-klanten

Hackers hebben bij vliegtuigmaatschappij easyJet toegang gekregen tot mailadressen en reisplannen van 9 miljoen klanten. Bij 2.208 klanten maakten de daders ook creditcardgegevens buit, aldus easyJet dinsdag.

Het is niet bekend wie achter de grote dataroof zit, maar easyJet spreekt van ‘een aanval vanuit een zeer geavanceerde bron’.

Volgens de vliegmaatschappij zijn er geen aanwijzingen dat persoonlijke informatie is misbruikt. Informatie over reisplannen kan wel worden gebruikt voor phishing, waarbij mensen schadelijke maar echt ogende links toegestuurd krijgen.

EasyJet zegt dat het al contact heeft opgenomen met de mensen van wie de creditcardgegevens zijn buitgemaakt, en dat het in de komende dagen de anderen informeert. 'Als we geen contact met je opnemen, is er geen toegang geweest tot je informatie', laat easyJet weten.

Het bedrijf zegt het cybersecuritycentrum van de Britse overheid en de Britse privacywaakhond op de hoogte te hebben gebracht.

Football news:

Bruno werd voor de tweede keer op rij benoemd tot Speler van de maand in de Premier League
Giovanni Van Bronckhorst: ik kan me Barcelona niet voorstellen zonder Messi
Zlatan over de toekomst in Milaan: Ibra is geen speler voor de Europa League
Fiorentina wil Higuain als onderdeel van Chiesa ' s uitwisseling naar Juventus
Directe schoten vanuit een hoek zijn een doelbewuste techniek van het team uit Portugal. Hij scoorde het winnende doelpunt in de 91ste en kwam dichter bij de Europa League
Brescia meldde dat Balotelli 100 kg weegt. Hij is 8 kg zwaarder geworden
60 jaar geleden was het Sovjet-team de eerste die de Euro won