Belgium

Kim Clijsters wint eerste keer sinds comeback

Kim Clijsters wint eerste keer sinds comeback

Foto: Dubreuil Corinne/ABACA

Kim Clijsters heeft maandagnacht haar eerste wedstrijd na vier maanden coronabreak gespeeld. Onze 37-jarige landgenote rekende op de World Team Tennis-competitie af met de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-60). Het werd in deze speciale ploegencompetitie waar naar vijf winnende games wordt gespeeld 5-2. Het is de eerste zege voor Clijsters sinds haar comeback, al was dit geen officieel WTA-toernooi.

Helaas niet het verhoopte duel tussen Kim Clijsters en Venus Williams op de World Team Tennis, een gemengde ploegencompetitie in het Amerikaanse West-Virginia die dient als opwarmertje voor de US Open eind augustus. Clijsters mocht haar ploeg New York Empire vertegenwoordigen in het vrouwenenkelspel, bij Washington Kastles keek uithangbord Venus Williams (40) met mondmasker toe vanuit de tribune.

De Kimback was dit voorjaar begonnen met nipte nederlagen tegen toppers Muguruza (Dubai) en Konta (Mexico), maar in West-Virgina kreeg Clijsters met de 25-jarige Kroatisch-Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-60) eindelijk een iets meer haalbare kaart voor de kiezen.

Clijsters begon onzeker aan haar match. Een dubbele fout bij haar eerste opslag en even later meteen 0-40 achter. Maar dan volgde een ace en begon de opslagmachine te draaien. Uiteindelijk won Clijsters alsnog het eerste spelletje. Haar volgende servicebeurt won ze zelfs met twee aces en een love game. Meteen gevolgd door een eerste break. Die kwam er nadat ze eerst 40-0 achter stond. Ze pakte die break met een schitterende forehand die deed terugdenken aan Kim II.

Na amper 16 minuten stond de 5-2 op het bord. Een eerste zege voor Clijsters sinds haar spraakmakende comeback, ook al gaat het dan om een oefentoernooi. Vooral de dominante manier waarop ze tenniste zal onze landgenote deugd doen. Dankzij die overwinning bracht ze haar team New York Empire ook 8-7 voor tegen Washington Kastles.

Later vannacht komt ze ook in actie in het vrouwendubbel. Aan de zijde van de Tsjechische Kveta Peschke (WTA-23) neemt ze het op tegen het duo Pera / Rodoniova.

Football news:

Real Madrid: Casillas zal altijd een echte Madrid speler zijn. De beste keeper in de geschiedenis van Spanje
In Spanje, complete chaos: Espanyol weigert te vliegen uit La Liga, Depor en alle anderen - uit Segunda
Ferran Torres slaagde voor zijn overplaatsing naar Manchester City en tekende een contract tot 2025 (Fabrizio Romano)
Emmanuel Adebayor: Mourinho is de beste coach in de geschiedenis van het voetbal
Casillas kondigde zijn pensioen aan
De Gea heeft een dubbele coach gevonden van Scottish Ross County. In zijn team heet 19% van de spelers Ross, zelfs alle goal Keepers
Ancelotti op het recept voor het winnen van de Champions League: bewusteloosheid van acties, geluk en moed