Belgium

Klaar voor een comeback: Hugo Broos staat op het punt om bondscoach van Zuid-Afrika te worden

Hugo Broos (69) is terug. Twee jaar na zijn laatste job in het voetbal staat hij op het punt om de nieuwe bondscoach van Zuid-Afrika te worden. De SAFA, de plaatselijke voetbalbond, hoopt alles snel af te ronden en zo Congo af te troeven.

Broos vertrok in april 2019 als sportief directeur bij KV Oostende. Het leek erop dat zijn carrière erop zat, zeker omdat hij zijn vrouw – naar eigen zeggen – beloofd had om ermee te stoppen. Maar het is dan toch weer beginnen kriebelen. De voormalige trainer van (onder meer) Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk stond open voor een comeback en verschillende Afrikaanse federaties probeerden hem de voorbije weken te overtuigen om voor hen te kiezen.

Broos was in beeld bij Congo-Brazzaville en Togo en was vooral een topkandidaat voor Congo, waar hij de voorbije week bovenaan de verlanglijst stond en met wie hij in verregaande onderhandelingen was. Uiteindelijk bleek Zuid-Afrika echter over de beste papieren te beschikken.

Klaar voor een comeback: Hugo Broos staat op het punt om bondscoach van Zuid-Afrika te worden
Foto: BELGA

Bij Zuid-Afrika, het nummer 75 op de FIFA-ranking, werd Molefi Ntseki in maart ontslagen, na de misgelopen kwalificatie voor de Afrika Cup. In juni gaat in Afrika de tweede kwalificatieronde voor het WK 2022 van start en daarom was het belangrijk om snel een vervanger aan te duiden. Dat de keuze op Broos is gevallen, is niet onlogisch. Met Kameroen boekte hij immers een enorm succes door in 2017 de Afrika Cup te winnen. Dat waren ze in al die andere landen niet vergeten.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude