Belgium

KU Leuven en UHasselt naar code rood: wat betekenen de kleurencodes voor hogescholen en universiteiten? 

De KU Leuven en de UHasselt schakelen over naar code rood. Concreet zullen alle hoorcolleges online verstrekt worden, alleen de eerstejaars krijgen daarop een uitzondering. Welke universiteiten en hogescholen hebben nu welke code? En wat betekenen die codes weer precies? Een overzicht. 

De stijgende coronacijfers hebben een steeds grotere impact op het hoger onderwijs. Na de UGent en de VUB schakelen nu ook de KU Leuven en de UHasselt over naar code rood. Dat betekent dat er maximaal wordt ingezet op afstandsonderwijs. Meestal krijgen eerstejaarsstudenten wel een uitzondering, zodat zij toch in de aula les kunnen volgen als ze willen.

De UAntwerpen houdt het op een "verscherpte code oranje", wat in de praktijk neerkomt op gelijkaardige maatregelen. Alle onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs moeten overigens tegen de herfstvakantie op zijn minst overgeschakeld zijn naar code oranje. Maar hogescholen en universiteiten kunnen er dus voor kiezen om strengere maatregelen te nemen.

Bekijk hieronder wat de verschillende kleurcodes betekenen voor de universiteiten en de hogescholen. 

Code groen geldt pas als er een vaccin is of voldoende groepsimmuniteit in de samenleving. De situatie zou dan in principe weer zo zijn als voor de uitbraak van de epidemie. Daar zitten we nog lang niet.

Bij code geel wordt er maximaal les gegeven op de campus, in combinatie met afstandsonderwijs online. 

Universiteiten

In de praktijk zou het dus kunnen dat studenten afwisselend naar de campus kunnen en thuis de lessen moeten volgen. 

Hogescholen

Bij code oranje wordt het aantal studenten op de campus fors teruggeschroefd.

Universiteiten

Hogescholen

Bij code rood gaan we naar een situatie die lijkt op de lockdown in het voorjaar, waarbij er amper nog contact op de campus is. 

Universiteiten

Hogescholen

Football news:

Schalke beëindigde het contract met Ibisevic en schorste Bentaleb en Harit
Bielsa, flick, Klopp, Lopetegui en Zidane zijn de kandidaten voor de beste coach van het Jaar prijs
Messi, Ronaldo, Lewandowski, Ramos, De Bruyne en 4 spelers uit Liverpool behoren tot de deelnemers voor de beste.De FIFA heeft de genomineerden voor de beste bekend gemaakt. Nominatie van de beste speler: Tiago Alcantara (Bayern München / Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kevin De Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Bayern München), Sadio Mane (Liverpool), Kylian mbape (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool). = = Nominatie = = Beste doelman: Alisson (Liverpool), Thibaut Courtois (Real Madrid), Keylor Navas (PSG), Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Letico), Marc-Andre Ter Stegen (Barcelona). De prijsuitreiking vindt plaats op 17 December. In verband met de pandemie in de mode-industrie zal het evenement online worden gehouden in een virtueel formaat
Zlatan over het krijgen van de Zweedse Gouden Bal: Ik ben van plan om te winnen in 50 jaar
Anton Ferdinand werd racistisch misbruikt in Commentaren op een artikel over een documentaire over racisme en Terry
Zlatan wordt voor de 12e keer benoemd tot Speler van het jaar in Zweden.AC Milan Striker Zlatan Ibrahimovic is de beste speler van het jaar in Zweden
Ronaldo scoorde het 70e doelpunt in de thuiswedstrijden van de Champions League en herhaalde het record van Messi