Belgium

Man in levensgevaar na aanval met mes in Brussels metrostation

Brussel -

Een 49-jarige man is in levensgevaar, nadat hij vrijdagavond om 21 uur met een mes werd aangevallen in het metrostation Kruidtuin. Van de dader is voorlopig geen spoor. Het parket van Brussel bevestigt zaterdag dat het een onderzoek heeft geopend wegens poging tot doodslag.

De steekpartij is te zien op een video die de ronde doet op sociale media. De feiten dateren van vrijdagavond. Zaterdagvoormiddag doken filmpjes op waarop de steekpartij te zien is.

In het filmpje is te zien hoe een man tegen de grond ligt in het metrostation en belaagd wordt door een andere man. Het slachtoffer kreeg enkele klappen van de dader. Die buigt zich daarna over zijn slachtoffer en haalt plotseling met een mes uit. Die steekpartij, waarbij het slachtoffer een messteek in het bovenbeen kreeg, is door een voorbijganger gefilmd.

Waarschuwing: schokkende beelden

Poging doodslag

“Er werd een onderzoek geopend wegens feiten van poging tot doodslag. Er zijn meerdere onderzoeksdaden lopende, onder andere de analyse van beelden, om de verdachte te kunnen identificeren en om de exacte omstandigheden van de feiten uit te klaren”, zei Willemien Baert, woordvoerster van het Brusselse parket.

De steekpartij komt er enkele dagen nadat de vakbond VSOA schokkende beelden verspreidde van een interventie van de politie in Anderlecht. Daarbij werden agenten die een agressieve man probeerden te overmeesteren, aangevallen door omstaanders. Een van de agenten kreeg een trap i het gezicht.

LEES OOK. Korpschef scherp na geweld tegen agenten: “Zowel politie als gerecht staan machteloos tegen die straffeloosheid”

Football news:

Mares' appartement is beroofd, de schade meer dan 500.000 pond. Het horloge en geld waren weg
Gasperini over het coronavirus: ik dacht: ik ben nog niet klaar om te sterven. Ik werd ziek voor de wedstrijd met Valencia
Willy Sagnol: Sane is niet geschikt voor Bayern. Hij heeft veel problemen, het is beter om extra te betalen voor Havertz
PSG koopt Icardi vandaag van Inter. De speler krijgt 8 miljoen euro per jaar
Arturo Vidal: mijn droom is om het kampioenschap te winnen voor de negende keer op rij. Ik wil het doen met een luipaard
Havertz is echt Interessant, maar er zijn geen details in de onderhandelingen
Ronaldo liet zien hoe je stakingen traint: tot in de perfectie🎯 ⚽ ️. Ik voel dat ik sterker word💪 🏻