Belgium
An article was changed on the original website

Man neergeschoten door de politie in Gent

In Gent is vanavond een man op straat neergeschoten door de politie. Het slachtoffer is levensgevaarlijk gewond, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het is nog niet duidelijk in welke omstandigheden het schietincident is gebeurd.

Het parket is een onderzoek gestart naar het incident, dat zich rond 19 uur afspeelde aan het kruispunt van de Zwijnaardsesteenweg en de Edelsteenstraat. "Bij het schietincident is één persoon levensgevaarlijk gewond", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. "De precieze omstandigheden worden onderzocht. Zoals de standaardprocedure voorziet, worden twee onderzoeken gevoerd. Eén naar de feiten die aanleiding hebben gegeven door de tussenkomst van de politie, en één naar het schietincident zelf."

Voordien waren bij de politie al enkele meldingen binnengelopen. Mogelijk ging het om een gijzeling van een vrouw door de man, maar het parket geeft geen details over de aanleiding. Bij de voorafgaande feiten raakte niemand gewond, zegt het parket. De identiteit van de neergeschoten man is nog niet vrijgegeven.

De plaats van het schietincident is afgezet en er vindt een sporenonderzoek plaats. Het labo, het parket en een wapendeskundige zijn ter plaatse. Voor het onderzoek naar de politieman die vuurde komt het Comite P. tussen. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van wettige zelfverdediging

Football news:

Kike Setien: Barcelona speelde geen geweldige wedstrijd. Espanyol speelde goed in de verdediging
Andujar Oliver op deletions: Fati ging te ver in de voet, en de fout op de top was misschien nog gevaarlijker
Atalanta breidde de winnende reeks uit tot 11 wedstrijden, en versloeg Sampdoria-2:0
Milner speelde zijn 536e wedstrijd in de Premier League en stond in de top 5 van de League
Barca FC is een Duitse voetbalclub uit Espanyol. Hij was 5 minuten op het veld
Suarez scoorde 195 goals voor Barcelona en eindigde als derde op de top scorerlijst van de club
Daniele De Rossi: mensen noemen Messi laf, maar ze zijn bang om hun vrouwen te vragen om een afstandsbediening van de TV