Belgium

Met de groeten van Thorup: KRC Genk bezorgt AA Gent ijskoude douche na blunder van Bolat

Het houdt niet op bij AA Gent. Als de verdediging niet eens pijnlijk in de fout gaat, dan is het aan de doelman om naast een bal te grabbelen. Dit keer bleek ook Sinan Bolat voor het virus dat al een heel seizoen bij de Buffalo’s woedt. Jess Thorup mag blij zijn met de 1-2-zege want Genk kwam wel héél goed weg. Door de thuisnederlaag blijft AA Gent met 9 op 30 hangen op de dertiende plaats.

De kraker tussen de twee slechtst gestarte topclubs leek een gelijkspel te baren, waar vooral Genk blij om mocht zijn. Tot Sinan Bolat zich helemaal verkeek op een knal van Hrosovsky. De derde doelman bij Gent in doel - na Kaminski en Roef - de derde ook die puntenverlies op zijn geweten heeft. Het werd een ijskoude douche voor AA Gent, dat zichzelf wéér eens een gebrek aan doortastendheid in beide zestienen kon aanrekenen. Jess Thorup wilde vooraf niet weten van revanchegevoelens, maar zijn wraak kreeg hij toch. Zijn vorige werkgever had het echter voor de rust moeten beslechten.

Met de groeten van Thorup: KRC Genk bezorgt AA Gent ijskoude douche na blunder van Bolat
Foto: Photo News

Niet minder dan vijf wijzigingen voerde trainer Wim De Decker door na de pijnlijke nederlaag in Liberec. Behalve in doel, waar Bolat terugkeerde, verdwenen ook Botaka, Bukari, Marreh en Kleindienst uit de ploeg. In hun plaats kwamen Dorsch, Bezus, Depoitre en zowaar ook Mohammadi. “Ik weet niet wat ze daarmee willen bereiken”, lachte Genk-coach Jess Thorup vooraf. “Blijkbaar hebben ze schrik van onze rechtervleugel dat ze daar twee jongens nodig hebben.” Thorup, die voor de aftrap de voltallige Gentse bank ging groeten, wist het echt niet. Zijn ex-assistent toverde een formatie uit zijn koker gespiegeld aan de Genkse, met drie achterin en Mohammadi en Castro-Montes op de vleugels. Gevolg was een sterker middenveld, dat veertig minuten baas was over Genk.

Geklungel van Cuesta

Niet minder dan acht doelkansen versierde AA Gent daarin, wat echter resulteerde in een schamel doelpunt. Het begon bij een gretige Mohammadi die de hand van de vallende Cuesta aan zijn been voelde en ten val kwam. Scheidsrechter Boterberg zag er geen strafschop in, de VAR geen clear error. Na een vrije trap van Kums die rakelings naast ging en een te onnauwkeurige voorzet van Mohammadi waarbij de inlopende Depoitre zich ogenschijnlijk aan de bil blesseerde, was het halverwege prijs. Met dank ook aan een cadeautje van de bezoekers. Vukovic aarzelde op een steekpass van Yaremchuk, Mohammadi zette voor en zag hoe Cuesta de bal panklaar legde voor Castro-Montes: 1-0. Het klungelvirus waar AA Gent achterin al een heel seizoen door geteisterd wordt, leek zich (opnieuw) verspreid te hebben tot in Limburg. Alsof de Colombiaanse muur – Lucumi en vooral Cuesta – stond te voetballen met een (bak)steentje in de schoenen.

Met de groeten van Thorup: KRC Genk bezorgt AA Gent ijskoude douche na blunder van Bolat
Foto: BELGA

AA Gent vergat de voorsprong uit te diepen. Kleindienst, vervanger van Depoitre, kopte een corner over en mikte op Vukovic. Ook Yaremchuk deed te weinig met een scherpe counter. Het plan van De Decker werkte. De bal én de duels waren voor een hongerig Gent. Topschutter Onuachu werd niet bereikt. Ook het ontbreken van de geschorste Ito liet zich voelen. Zijn vervanger Toma, eveneens niet alert bij de tegengoal, liet zich een keer opmerken met een prima steekpass op Bongonda. Bolat was echter sneller op de bal. Met rust in zicht kwam Genk toch langszij. Te weinig onder druk gezet kon Hrosovsky de bal voor doel krullen. De kleine Bongonda, die slim positie koos tussen Hanche-Olsen en Ngadeu, kopte de 1-1 binnen. Gent leek even van slag en mocht van geluk spreken dat Nurio zich voor een schot van Thorstvedt gooide en de bal maar net over caprioleerde.

Odjidja op de lat

Na een meer dan genietbare eerste helft bleef het thuispubliek – het publiek thuis voor de buis dus – op zijn honger. Ondanks wissels aan beide zijden brak het nooit meer helemaal open. De ex-ploeg van Thorup had nog wel de bal maar in de laatste fase liep het telkens fout. De huidige ploeg van Thorup leek niet bij machte om het derde gelijkspel in vier wedstrijden af te wenden. Tot Hrosovsky met een zondagsschot uitpakte. Op een maandag. Het zou weer niet gaan over de punten die Wim De Decker met zijn aanpak scoorde. Evenmin over de terugkeer van Vadis Odjidja, die de 2-2 op de lat zag eindigen. En blessures. Met ook Owusu op de terugweg, moet De Decker maar hopen dat Depoitre niet te lang uit roulatie is. Zeker met het oog op donderdag wanneer het tegen Hoffenheim moet proberen de uitschuiver in Liberec recht te zetten. Neen, hoe pech en flaters AA Gent blijven teisteren: dat blijft het item. En hoe de geest van Jess Thorup boven de Ghelamco Arena blijft zweven. Genk staat weer in de linkerkolom, AA Gent blijft onderin hangen. Het zal Gent ooit wel eens meezitten, zeker?

Football news:

Ronaldo wuifde me weg toen ik om zijn shirt vroeg. Misschien is het omdat hij niet scoorde voor ons.Ferencvaros verdediger Marcel Heister vertelde hoe Juventus striker Cristiano Ronaldo weigerde met hem van shirt te wisselen na de Champions League podiumwedstrijd. Ik dacht dat Ronaldo een beetje boos en overstuur was. Hij wuifde me weg toen ik hem vroeg over de T-shirt uitwisseling. Misschien omdat hij niet voor ons scoorde. Of misschien was hij boos omdat ik de bal van hem afnam toen hij in de cirkel ging. Er is zelfs een foto die ik op instagram geplaatst heb. De mooiste ervaring van mijn leven!Heister zei. Ronaldo reageerde waarschijnlijk zo op het verzoek van Heister vanwege het verbod op het uitwisselen van T-shirts, dat in feite te wijten is aan de coronavirus pandemie. Juventus won 4-1 tegen Ferencvaros, met Ronaldo als assist. De teams zullen elkaar vandaag weer ontmoeten, de wedstrijd begint om 23:00 moskou Tijd. Ronaldo zou in Korea spelen, maar kwam er niet uit? De fans hebben 50% van het ticket + compensatie gewonnen
Klopp op firmino: het Team is een orkest, en Bobby speelt er 12 instrumenten in. Hij is belangrijk voor ons.Liverpool manager Jurgen Klopp heeft veel gesproken over striker Roberto Firmino. Het was altijd belangrijk voor Bobby om te scoren. Dit is een perfecte footballspeler. Een voetbalteam is als een orkest. Om te spelen hebben we mensen nodig die verschillende instrumenten kennen. Sommigen van hen zijn luider, sommige Spelen rustiger, maar ze zijn allemaal belangrijk voor het ritme. Bobby is waanzinnig belangrijk, alsof hij 12 instrumenten in ons orkest speelt. Het is erg belangrijk voor ons ritme. Godzijdank kunnen we zonder hem spelen zonder verlies, maar het is geweldig om hem op het veld te hebben. Ik geef niets om Bobby, maar soms helpt het scoren van een doelpunt. Dit doel was erg belangrijk. Ik vond de reactie van de jongens het leukst. Natuurlijk vieren we altijd doelen, maar de reactie op dat doel was erg emotioneel, want de spelers lezen zeker de pers. Helaas zagen ze de kritiek. Dus we waren erg blij toen hij scoorde. Het was het juiste om te doen. Je weet hoe belangrijk hij voor ons is, dus ik hoef er niet eens over te praten, zei Klopp. Liverpool vierde Firmino ' s doel met het hele team. Roberto had een moeilijke start voor het seizoen-maar hij overwon verschrikkelijk ongeluk
Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique