Belgium

‘Nomadland’ valt ook op filmfestival Toronto in de prijzen

Na zijn triomf in Venetië heeft de Amerikaanse film ‘Nomadland’ van regisseur Chloé Zhao nu ook de belangrijkste onderscheiding op het filmfestival van Toronto in de wacht gesleept. Dat heeft de organisatie van het festival zondag bekendgemaakt.

‘Nomadland’ won op de 45ste editie van het Toronto International Film Festival de People’s Choice Award. In de Canadese metropool kiest het publiek van oudsher de winnaar, en de melancholische roadmovie met Frances McDormand in de hoofdrol kon de filmfanaten dit jaar met meest bekoren.

‘Nomadland’ vertelt het verhaal van een gebroken vrouw die in de nasleep van de financiële crisis van 2008 alleen in een busje door de Verenigde Staten trekt. Zhao toont “een stuk Amerika dat we niet zo vaak zien. Het gaat om mensen die geen huis hebben, door het land reizen en werken waar ze een job vinden”, zei organisator Cameron Baily.

Tweede plaats voor Afro-Amerikaanse iconen

Zhao won eerder deze maand ook al de prestigieuze Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. De in China geboren cineaste dankte het Canadese filmpubliek in een videoboodschap. Wegens de coronacrisis bleven de internationale sterren dit jaar thuis. Het programma van het festival was ook fors afgeslankt.

De tweede plaats ging naar ‘One Night in Miami’ van Regina King, die in haar debuut als filmregisseur een gefictionaliseerde ontmoeting tussen de Afro-Amerikaanse iconen Malcolm X, Muhammad Ali, Sam Cooke en Jim Brown in 1964 op het witte doek brengt. Op de derde plaats eindigde het drama ‘Beans’ van de Canadese Tracey Deers.

Football news:

Fabio Paratici: we onderhandelen over een contract met Dybala. Geïnteresseerd in een verlenging
Mats Hummels: de persconferenties van Klopp zijn evening talk shows ( ' ) Borussia Defender mats Hummels heeft gesproken over Liverpool coach Jurgen Klopp en coach Lucien Favre Dortmund. Na zeven jaar (van 2007 tot 2015-ongeveer. Persconferenties met Klopp hier in Dortmund, we raakten gewend aan het feit dat het niet echt persconferenties waren, maar avond talkshows
Umtiti bij het verlaten van Barca: er waren contacten met Lyon, maar niets concreets
Rustig, pap, ik ben nog niet op het veld! 😂 . Rodrigo grapte over Modric ' s pass in de out toen de Braziliaan als invaller kwam. Real Madrid middenvelders Luka Modric en Rodrigo grapte over de aflevering die plaatsvond in de La Liga wedstrijd
Ik ben te oud om terug te gaan naar Tottenham. Ik wil nog een paar jaar spelen. Real Madrid middenvelder Luka Modric sprak over het voortzetten van zijn carrière. Ik ben te oud om naar Tottenham terug te keren. Ik heb nog een jaar over op mijn contract met Real Madrid, we zullen zien wat er daarna gebeurt
Adama Traore: ik denk niet dat snelheid gerelateerd is aan huidskleur
Riyad Marez: als ik naar Marseille ging, besloten ze dat ik niet goed genoeg was