Belgium

ONZE PUNTEN. Enkel flaterende Bolat gebuisd bij AA Gent

De terugkeer van Jess Thorup, momenteel T1 van Racing Genk, naar de Ghelamco Arena is maandag in een 1-2 zege voor de Limburgers uitgedraaid. Gent kwam 1-0 voor, maar een veerkrachtig Genk boog de achterstand nog om.

LEES OOK. Met de groeten van Thorup: KRC Genk bezorgt AA Gent ijskoude douche na blunder van Bolat

AA GENT

Sinan Bolat: 4

Keek voor rust 40 minuten werkloos toe maar was wel meteen kansloos bij de eerste Genkse doelkans. Gruwelijk in de fout bij de pegel van Hrosovsky.

Andreas Hanche-Olsen: 6

Bleef aardig overeind in de duels met Onuachu maar was ook volkomen verrast bij de Genkse 1-1.

Michael Ngadeu: 5

Ging andermaal niet vrijuit toen Bongonda moederziel alleen de 1-1 mocht binnenkoppen. Herpakte zich goed na rust.

Nurio Fortuna: 6

Trok goed zijn streng in het hart van de Gentse defensie. Bemoedigende prestatie.

Alessio Castro-Montes: 6

Opende de score met een strak schot na een blunder van Cuesta. Deemsterde vervolgens opnieuw wel wat weg.

Niklas Dorsch: 7

Verscheen opnieuw aan de aftrap en vertolkte opnieuw zijn favoriete rol als aanjager en mannetjesputter. Ook zeer solide in de opbouw.

Sven Kums (79’): 6

Werkte zijn 100ste competitieduel af voor de Buffalo’s. Regisseerde zoals vanouds op het Gentse middenveld. Puike prestatie.

Roman Bezus (62’): 5

Liet zich al te vaak betrappen op foute keuzes en onnodig balverlies. Terecht gewisseld na rust.

Milad Mohammadi: 8

Neutraliseerde zeer goed de infiltraties van Maehle en toonde zich ook offensief heel bedrijvig. Strooide doorlopend met voorzetten maar deze misten soms wat finesse.

Roman Yaremchuk: 6

Was heel bedrijvig en woog op de Genkse defensie. Na rust iets minder prominent aanwezig.

Laurent Depoitre (18’): 6

Viel al vroeg uit met een blessure na een stevig sprintje.

Tim Kleindienst (18’): 6

Kwam ‘koud’ het veld in maar verzuimde voor de pauze de Gentse voorsprong verder uit te diepen. Ontsnapte na rust aan een rode kaart.

Osman Bukari (62’): 6

Viel op het uur in maar kon zijn snelle rushes amper etaleren.

Vadis Odjidja (79’)

geen beoordeling

KRC GENK

Danny Vukovic: 6

Aarzelde bij de 1-0, de gevolgen waren fataal. Wel alert op pogingen van Yaremchuk en Kleindienst. Gered door de lat in slotminuten.

Daniel Muñoz: 6

Hapt steevast en dat is niet altijd de juiste ingeving. Mohammadi profiteerde. Slordig. Betere tweede helft.

Carlos Cuesta: 5

Kende een moeilijke wedstrijd. Hij leverde de ‘assist’ voor Castro-Montes en stapte een keer slecht uit. Geen toonbeeld van zekerheid.

Jhon Lucumi: 6

Leed één keer balverlies. Voor de rest geconcentreerd en doortastend.

Joakim Maehle: 5

Holde tot aan de 1-1 achter een ongrijpbare Mohammadi aan. Nadien defensief beter.

Kristian Thorstvedt: 5

Infiltreerde goed, maar liep zich doorgaans vast. Gemaakte goal nog afgeblokt door Nurio.

Patrik Hrosovsky: 8

Was veruit de beste Genkenaar. Rust aan de bal, vrije man vinden en een assist afleveren. Puik. Meer zelfs, matchwinnaar met een zondagsschot op maandag.

Jere Uronen: 5

Moest tegen Castro-Montes meestal achteruit. Geel voor fout op Bukari.

Theo Bongonda: 6

Zat in de binnenzak van Nurio, tot hij bij een infiltratie een gemeten voorzet van Hrosovsky binnenkopte. Weinig in het spel betrokken, ook door de vele Gentse overtredingen op hem. Toch enkele leuke nummertjes.

Bastien Toma: 4

Was net op tijd terug uit schorsing om de op zijn beurt geschorste Ito af te lossen. Eén knappe individuele actie. Liet Yaremchuk lopen bij de Gentse treffer, zette weinig druk en kwam te vaak in de bal. Geen diepgang à la Ito. Vroeg gewisseld.

Paul Onuachu: 5

Moest het meestal afleggen tegen de verzamelde en kopbalsterke Gentse brigade. Ook omdat de aanvoer schraal was. Vervangen.

Dries Wouters: 6

Werd ingebracht om het puntje vast te houden. Stond pal met de rest van het team.

Football news:

Ronaldo wuifde me weg toen ik om zijn shirt vroeg. Misschien is het omdat hij niet scoorde voor ons.Ferencvaros verdediger Marcel Heister vertelde hoe Juventus striker Cristiano Ronaldo weigerde met hem van shirt te wisselen na de Champions League podiumwedstrijd. Ik dacht dat Ronaldo een beetje boos en overstuur was. Hij wuifde me weg toen ik hem vroeg over de T-shirt uitwisseling. Misschien omdat hij niet voor ons scoorde. Of misschien was hij boos omdat ik de bal van hem afnam toen hij in de cirkel ging. Er is zelfs een foto die ik op instagram geplaatst heb. De mooiste ervaring van mijn leven!Heister zei. Ronaldo reageerde waarschijnlijk zo op het verzoek van Heister vanwege het verbod op het uitwisselen van T-shirts, dat in feite te wijten is aan de coronavirus pandemie. Juventus won 4-1 tegen Ferencvaros, met Ronaldo als assist. De teams zullen elkaar vandaag weer ontmoeten, de wedstrijd begint om 23:00 moskou Tijd. Ronaldo zou in Korea spelen, maar kwam er niet uit? De fans hebben 50% van het ticket + compensatie gewonnen
Klopp op firmino: het Team is een orkest, en Bobby speelt er 12 instrumenten in. Hij is belangrijk voor ons.Liverpool manager Jurgen Klopp heeft veel gesproken over striker Roberto Firmino. Het was altijd belangrijk voor Bobby om te scoren. Dit is een perfecte footballspeler. Een voetbalteam is als een orkest. Om te spelen hebben we mensen nodig die verschillende instrumenten kennen. Sommigen van hen zijn luider, sommige Spelen rustiger, maar ze zijn allemaal belangrijk voor het ritme. Bobby is waanzinnig belangrijk, alsof hij 12 instrumenten in ons orkest speelt. Het is erg belangrijk voor ons ritme. Godzijdank kunnen we zonder hem spelen zonder verlies, maar het is geweldig om hem op het veld te hebben. Ik geef niets om Bobby, maar soms helpt het scoren van een doelpunt. Dit doel was erg belangrijk. Ik vond de reactie van de jongens het leukst. Natuurlijk vieren we altijd doelen, maar de reactie op dat doel was erg emotioneel, want de spelers lezen zeker de pers. Helaas zagen ze de kritiek. Dus we waren erg blij toen hij scoorde. Het was het juiste om te doen. Je weet hoe belangrijk hij voor ons is, dus ik hoef er niet eens over te praten, zei Klopp. Liverpool vierde Firmino ' s doel met het hele team. Roberto had een moeilijke start voor het seizoen-maar hij overwon verschrikkelijk ongeluk
Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique