Belgium

Opgelet voor "Whaling" via WhatsApp: "Check of het bericht echt van die persoon komt"

In de politiezone Limburg Regio Hoofdstad zijn dit weekend drie mensen het slachtoffer geworden van "Whaling" via WhatsApp, een malafide techniek om mensen geld afhandig te maken. Ze zijn in totaal bijna 26.000 euro kwijtgeraakt. De politie vraagt om extra alert te zijn. 

Dit weekend zijn er drie mensen het slachtoffer geworden van "Whaling" via WhatsApp in politiezone Limburg Regio Hoofstad. "Whaling" is een vorm van oplichting waarbij de crimineel zich voordoet als een bekende die tijdelijk niet op haar of zijn rekening kan. De slachtoffers schreven 17.000 euro, 6.333 euro en 2.498 euro over aan de oplichters, wat in totaal bijna 26.000 euro is.

“Als je zo’n berichtje krijgt, check even of het echt van je vriend, vriendin partner of kind komt. Bel die persoon op en vraag of hij het effectief is”, zegt Dorien Baens van politiezone LRH. “Als dat niet zo is, dan zijn het oplichters.” Bij LRH waren er de afgelopen tijd een twintigtal meldingen, maar ook bij andere politiezones verliezen mensen erg hoge bedragen.

Football news:

Maradona werd begraven in de buurt van Buenos Aires naast zijn ouders
Mourinho op Maradona: we kunnen zijn voetbal vinden op Google, maar we zullen Diego daar niet vinden. Ik mis hem, Tottenham manager Jose Mourinho heeft zijn gedachten gedeeld over het overlijden van voormalig Argentina International Diego Maradona. Er is Maradona en er is Diego. Maradona is iemand waar ik niet over hoef te praten omdat de hele wereld hem kent. Niemand zal het vergeten. Diego is anders. De mensen die zijn grote vrienden waren, die kleedkamers met hem deelden, zijn bevoorrecht. Ik kan zeggen dat hij een goede vriend van me was, hoewel ik hem meestal aan de telefoon sprak. Maar natuurlijk hebben we elkaar meerdere keren ontmoet. Hij had een groot hart. Ik mis hem. We kunnen zijn voetbal vinden op Google elke keer als we hem missen, maar we zullen Diego daar niet vinden. Vandaag heb ik de jongens verteld over hem en de tijd die we samen doorbrachten. Ik mis vooral de oproepen die hij altijd deed na nederlagen. Na de overwinningen heeft hij me nooit meer gebeld. Hij wist dat ik het niet nodig had op zulke momenten, maar in moeilijke momenten was hij er voor mij en sprak altijd: Mo, vergeet niet dat je de beste bent.Hij had altijd deze benadering. Ik mis Diego, zei Mourinho. Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn.Showsport readers say goodbye to Maradona
Fabio Capello: tegen zo ' n middelmatige Real Madrid had Inter beter kunnen spelen in de Champions League. Het team had in de eerste helft altijd problemen. In de tweede helft hield ik meer van vier verdedigers. Tegen zo 'n middelmatige Real Madrid had het team beter kunnen spelen, zei Capello. Zidane paste zich goed aan de verliezen aan en was Conte in alles te slim af. Hazard eindelijk verlicht in de top match
Ibrahimovic ontmoette de Zweedse nationale teamcoach in Milaan
Tottenham Winks scoorde vanaf 49 yards. Dit is het derde resultaat in de Europa League, al - in deze loting
Deze miss zal alle mannen pijn doen: Molde speler miste van een halve meter en reed in de bar
Mikel Arteta: Ik ben erg blij met Pepe ' s wedstrijd tegen Molde. Arsenal speelde goed over het algemeen