Belgium

Parkeerschijf in blauwe zones voortaan ook op zaterdag verplicht

Bezoekers kunnen hun auto onder andere kwijt in ondergrondse parkings.  — ©  © Gil Plaquet

Mechelen -

Het gebruik van de parkeerschijf in de blauwe zone is voortaan ook op zaterdag verplicht in Mechelen. De maatregel moet voorkomen dat bezoekers en shoppers de parkeerplaatsen van bewoners inpikken.

Bezoekers die zoeken naar een gratis parkeerplaats laten hun auto vaak achter in de negentiende-eeuwse wijken rond het centrum. Zeker op zaterdag wanneer het gebruik van een parkeerschijf voorlopig nog niet nodig was. Begin dit jaar gingen de parkeertarieven in het centrum ook stevig de hoogte in.

“Voor shoppers en bezoekers hebben we tijdens het weekend de ondergrondse parkings en de gratis randparkings. Het is dus niet de bedoeling dat ze in een wijk zoals Nekkerspoel de parkeerplaatsen voor de bewoners gebruiken als er alternatieven zijn”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Het gebrek aan parkeerplaatsen leidde tot klachten van Mechelaars. Dat heeft het stadsbestuur ertoe doen beslissen om de blauwe zone uit te breiden naar zaterdagen, telkens van 8 tot 20u. “Van zodra de verkeersborden in een straat zijn aangepast, gaat de nieuwe regeling in die straat in”, zegt schepen Vanmarcke. De gemeenteraad keurde maandagavond de aanpassing van het reglement goed. (svh)

Football news:

Pirlo about 2:1 met Ferencvaros: ik had meer verwacht, maar het was een moeilijke wedstrijd tegen een gesloten tegenstander
Napoli heeft sinds juli geen salarissen meer betaald. De club is van plan om haar schulden in December af te betalen (RAI)
Schalke beëindigde het contract met Ibisevic en schorste Bentaleb en Harit
Bielsa, flick, Klopp, Lopetegui en Zidane zijn de kandidaten voor de beste coach van het Jaar prijs
Messi, Ronaldo, Lewandowski, Ramos, De Bruyne en 4 spelers uit Liverpool behoren tot de deelnemers voor de beste.De FIFA heeft de genomineerden voor de beste bekend gemaakt. Nominatie van de beste speler: Tiago Alcantara (Bayern München / Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kevin De Bruyne (Manchester City), Robert Lewandowski (Bayern München), Sadio Mane (Liverpool), Kylian mbape (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Neymar (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool). = = Nominatie = = Beste doelman: Alisson (Liverpool), Thibaut Courtois (Real Madrid), Keylor Navas (PSG), Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Letico), Marc-Andre Ter Stegen (Barcelona). De prijsuitreiking vindt plaats op 17 December. In verband met de pandemie in de mode-industrie zal het evenement online worden gehouden in een virtueel formaat
Zlatan over het krijgen van de Zweedse Gouden Bal: Ik ben van plan om te winnen in 50 jaar
Anton Ferdinand werd racistisch misbruikt in Commentaren op een artikel over een documentaire over racisme en Terry