Belgium

Steeds meer Franse regio’s kleuren oranje

In het bij de Belgen erg populaire vakantieland Frankrijk zijn er steeds meer regio’s waarvoor er een verhoogde waakzaamheid, of code oranje, geldt voor vakantiegangers. Dat blijkt woensdag uit de aangepaste reisadviezen van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Het gaat naast de regio Ile de France en de departementen Nord, Meurthe-et-Moselle, Vosges, Loire en Haute-Savoie nu ook om de departementen Sarthe, Ile-et-Vilaine, Gard, Haute-Garonne, Alpes-Maritimes en Bouches-du-Rhône.

Het Franse departement Mayenne kleurt nog steeds rood, Haut-Rhin is opnieuw groen.

Ook voor Kroatië is een en ander veranderd. Daar geldt nu een verhoogde waakzaamheid voor de provincies Osijek-Baranja, Šibenik-Knin, Split-Dalmatië, Istrië en Zagreb. De provincie Vukovar-Srijem kreeg code rood mee.

In Spanje werden de Balearen en de Autonome regio van Madrid toegevoegd aan het lijstje van gebieden waarvoor verhoogde waakzaamheid geboden is. En in Roemenië tot slot geldt verhoogde waakzaamheid voor de regio’s Vest, Bucuresti-Ilfov, Nord Est en Nord Vest.

Zoals eerder al aangekondigd werden de reisadviezen voor Zwitserland verder verfijnd. Enkel het kanton Genève staat nog te boek als rood.

De analyse voor de kleurcodes gebeurt door de Belgische experten, die zich baseren op de epidemiologische evolutie in de verschillende landen van de laatste veertien dagen. Wie uit de rode zones terugkeert, net als uit niet-EU- en niet-Schengenlanden, moet verplicht in quarantaine gaan en een coronatest ondergaan. Bij terugkeer uit de oranje zones beveelt Buitenlandse Zaken een quarantaine en een test aan.

De reisadviezen zijn terug te vinden op de website diplomatie.belgium.be.

Football news:

Atletico praat met Arsenal om Torreira uit te kopen. Volgens de journalist Fabrizio Romano zijn de schutters in gesprek om de 24-jarige met een koopoptie te leasen. Torreira zelf wil Arsenal verlaten. Arsenal wil de Uruguayaan direct verkopen om de middelen te krijgen voor de aankoop van atleten middenvelder Thomas Parti of Lyon middenvelder Houssem Aouar. De statistieken van Torreira zijn hier te vinden
Kulusevski scoorde met de zesde touch en het eerste schot voor Juve - dit is cruciaal in de debuutoverwinning van coach Pirlo
Real Madrid was de eerste in La Liga die 4 spelers, geboren in de jaren 2000
Messi neemt afscheid van Vidal: ik dacht altijd dat je een fenomeen was. Onze wegen zullen elkaar weer kruisen. De aanvaller van Barcelona, Lionel Messi, heeft afscheid genomen van middenvelder Arturo Vidal, die naar Inter verhuist. In het begin kende ik je alleen van de wedstrijden die we tegen elkaar speelden, en ik dacht altijd dat je een fenomeen was. Toen had ik het geluk je te ontmoeten, en je verraste me nog meer. In twee jaar tijd deelden we veel en je vestigde de aandacht op jezelf. De kleedkamer zal je missen, Arturo. Ik wens u het allerbeste in uw nieuwe podium in uw nieuwe club. Onze wegen zullen zich ongetwijfeld weer kruisen, schreef Argentinië op instagram
Zidane about 0:0 met Sociedad: Real Madrid verloor twee punten. Over het algemeen hebben we goed gespeeld
Real Madrid verloor punten in 1 La Liga in 5 van de laatste 8 seizoenen als kampioenen
Andrea Pirlo: Ik wil niet zomaar iemands ideeën kopiëren, ik heb mijn eigen