Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Stormloop op autokeuring, politie deelt beelden van ellenlange wachtrij: “We raden aan om NIET te komen”

Net als de voorbije dagen is het vrijdag bijzonder druk aan de autokeuringsstations in West- en Oost-Vlaanderen. Ook elders in Vlaanderen is de drukte voelbaar. “Kom niet”, roept de politie op.

“Wij raden aan/vragen om niet naar de autokeuring in Beveren (Roeselare-Beveren, red.) te komen. Er staat een lange wachtrij. Zo zag het er vanmorgen uit.” Dat schrijft de lokale politie bij een video van een honderden meters lange file. De politie in Eeklo riep ook al op om daar vrijdag niet naar de keuring te gaan, en de politie van Brugge doet vrijdag hetzelfde.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Alweer ellenlange wachtrijen aan Oost-Vlaamse autokeuringscentra: wat is er aan de hand?

Omdat de autokeuring weer zonder afspraak open is, is het al enkele dagen immens druk. Mensen klagen al dagen over urenlang in de auto zitten en aanschuiven, en vrijdag dreigt nog drukker te worden. De druktebarometer toont aan dat het ook vrijdag in nagenoeg alle centra druk tot zeer druk is, enkele zijn ook volzet en gesloten.

LEES OOK. Oud-klasgenoten schuiven samen aan in lange file aan autokeuring: “Grappig dat we elkaar hier tegenkomen” (+)

 

  ©  dkr

Door de drukte schakelt Sbat, dat keuringscentra heeft in Oost-Vlaanderen, over op een systeem met tijdslots. Dat laat het bedrijf weten op zijn website. “Dit systeem wordt ingevoerd omdat wij gemerkt hebben dat anders belangrijke hoofdwegen en kruispunten geblokkeerd worden door de rij wachtenden”, klinkt het. “In samenspraak met lokale gemeentebesturen en de politie werd dit afgesproken. De mobiliteit van doorgaand verkeer is immers belangrijk. De wegcode moet te allen tijde gerespecteerd worden. In geval van blokkeringen zal de politie optreden.”

Hier kan je bekijken hoe druk het is bij de autokeuring in jouw buurt

Op webcambeelden is de drukte op tal van plaatsen duidelijk zichtbaar:

Bekijk hier de situatie in West-Vlaanderen.

Bekijk hier de situatie in Oost-Vlaanderen.

Bekijk hier de situatie in Halle, Zellik, Zemst, Asse-Mollem en Londerzeel.

Bekijk hier aan welke centra in de provincie Antwerpen en Limburg het druk is.