Belgium

Surprise à Vienne: Novak Djokovic éliminé en quarts après une lourde défaite

Sonego s’est facilement imposé.

Novak Djokovic a été éliminé en quart de finale du tournoi de tennis ATP 500 de Vienne, épreuve sur surface dure dotée de 1.409.510 euros, vendredi. Le Serbe, N.1 mondial, s’est incliné 6-2, 6-1 face à l’Italien Lorenzo Sonego (ATP 42), ‘lucky loser’ du tournoi. La rencontre a duré 1 heure et 9 minutes.

Sonego affrontera en demi-finale soit le Bulgare Grigor Dimitrov (ATP 20) soit le Britannique Daniel Evans (ATP 33).

Djokovic est pratiquement assuré de terminer la saison en tant que N.1 mondial après sa victoire sur le Croate Borna Coric (ATP 24) au tour précédent.

Seul Rafael Nadal pourrait en théorie empêcher Djokovic de finir l’année à la 1re place. Il faudrait pour cela que l’Espagnol accepte une invitation de la part du tournoi de Sofia, programmé entre le 8 et le 14 novembre, soit juste après le Masters de Paris, auquel Nadal a prévu de participer.

Si le Majorquin en reste à son programme de compétition initial, le Serbe terminera 2020 à la place de N.1 pour la sixième fois, soit autant que l’Américain Pete Sampras, son idole de jeunesse, qui a achevé six saisons au premier rang mondial, entre 1993 et 1998.

Le Serbe de 33 ans a déjà terminé l’année en tant que N.1 mondial à cinq reprises : en 2011, 2012, 2014, 2015 et 2018. Rafael Nadal et Roger Federer ont eux accompli cet exploit cinq fois.

Football news:

Voormalig voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen
Antonio Cabrini: Maradona zou nog leven als hij voor Juventus speelde. De liefde voor Napels was sterk, maar ongezond, Ex-Juventus speler en in 1982 sprak de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cabrini zich uit over de dood van voormalig Argentijns voetballer Diego Maradona. Maradona was een levende legende en een mannelijke concurrent. Hij zou nog leven als hij voor Juventus speelde. Het milieu zou hem gered hebben. De liefde van Napels was sterk, oprecht, maar ongezond. Maradona was een gouden man met een groot hart. Hij droeg het lot van Napoli op zijn schouders, waardoor uitstekende resultaten werden bereikt. Maar hij droeg ook het lot van Napels op zijn schouders. Maradona groeide op in een zeer arm gezin en in Napels vond hij een omgeving die vergelijkbaar was met die waarin hij werd geboren. Hij was hartstochtelijk toegewijd aan de stad omdat hij zich verbond met al haar problemen zei Cabrini op Irpinia TV. Afscheid van Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden begraven naast hun ouders. De wedstrijd Napoli was het afscheid van Maradona: een herdenking in het stadion, een herdenkingsdienst met fakkels en Diego op alle schermen in de kom
Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test