Belgium

Titelverdediger Rafael Nadal past voor de US Open

Geen Rafael Nadal dit jaar op de US Open. De Spanjaard stelde zijn beslissing lang uit, maar hakt nu toch de knoop door. Hij vindt het niet veilig genoeg om naar New York af te reizen.

“Ik volg mijn hart”, reageerde de nummer twee van de wereld op Twitter. “Dit is een beslissing die ik nooit wilde nemen, maar in deze tijd vind ik het niet opportuun om zomaar te reizen. Al mijn respect voor de inspanningen die de ATP en de Amerikaanse tennisfederatie leveren, maar de huidige situatie maakt het te moeilijk.”

Nadal schreef zich eerder wel in voor het Masters 1.000 van Cincinnati, dat voorafgaand aan de US Open ook in New York plaatsvindt, maar ook daarvoor zal hij dus verstek laten gaan. Hij lijkt zich zo volledig op het gravelseizoen te gaan concentreren. Hij zal deelnemen aan het toernooi van Rome,daarna volgt Roland Garros, het toernooi dat Nadal al twaalf keer won.

Deelnemerslijst één groot vraagteken

Ook Roger Federer moest al passen voor de US Open. De Zwitser werd begin dit jaar geopereerd aan zijn knie. De kans is groot dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Naast Nadal en Federer, ontbreekt ook de Fransman Gaël Monfils (ATP-9) op de deelnemerslijst voor het US Open. Andere opvallende afwezigen zijn de Italiaan Fabio Fognini (ATP-11) en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-17). David Goffin (ATP-10) is wel van de partij.

Bij de vrouwen is de Australische nummer een van de wereld Ashleigh Barty de enige speelster uit de top tien die ontbreekt. De Nederlandse Kiki Bertens (WTA-7) staat wel op de deelnemerslijst, maar wacht tot het laatste moment om te beslissen of ze ook echt naar de Verenigde Staten afreist. Ook zesvoudig US Open-kampioene Serena Williams (WTA-9) schreef zich in. De US Open begint op maandag 31 augustus.

Football news:

Semedu voor 40 miljoen euro zal verhuizen van Barca naar Wolverhampton (ESPN)
Tiago zal Liverpool meer variabel en dunner maken. Bayern zal het verlies voelen, maar alleen in de top matches
Jose nam deel alli zelfs niet in de applicatie (het lijkt, vanwege het conflict), maar tot nu toe bleef de winnaar-Son scoorde 4 van Kane ' s assists
Negredo scoorde het eerste doelpunt voor Cadiz. Hij heeft 113 goals in La Liga
Kane doodde het spel. Tottenham was te goed in de 2e helft Tottenham manager Jose Mourinho teruggeroepen. In het midden van onze defensieve zone waren we een beetje slordig. We hebben meerdere gevechten verloren. Ze onderschepten de bal te gemakkelijk. Ik zat op de bank en ik dacht dat ik graag 1-0 zou scoren. Het doel bracht ons in een andere positie. In de tweede helft, Harry Kane doodde het spel-de manier waarop hij verbonden, viel, hij liet zoon Heung-Min toe om aan te vallen. Zijn spel was geweldig. In de tweede helft waren we te goed voor hen. We kennen Southampton goed - we speelden ze vier keer vorig seizoen, twee keer in de League en twee keer in de Cup. Højbjerg hielp ons te analyseren en te begrijpen hoe het team speelt. We wisten dat ze een groot risico namen. Verdedigers laten veel ruimte achter. Met Kane ' s zet, hebben we ze vermoord. Hij veranderde de koers van het spel net als Sonny, natuurlijk zeiden de Portugezen
Braithwaite leed aan een quadricepsblessure in de Barca training
Kane scoorde 5 (1+4) punten in de wedstrijd tegen Southampton