Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tomorrowland onthult mozaïektrap ‘Stairway To Unity’ in De Schorre: “Een mooie meerwaarde in het park”

De nieuwe trap. 

De nieuwe trap.  — © Patrick De Roo

Boom -

In De Schorre heeft dancefestival Tomorrowland vrijdagavond haar nieuwe kunstproject ‘Stairway To Unity’ ingewijd. Het gaat om een mozaïektrap gelegen in de mythische kuil van het Provinciaal Domein. Zo’n 200 buurtbewoners en fans zakten af naar Boom om de officiële onthulling vanop de eerste rij mee te maken.

Op het echte festival is het nog even wachten, maar wie tussen zes en zeven arriveerde op het plateau in De Schorre, kreeg toch al klein voorsmaakje van de ‘madness’ die ‘The People of Tomorrow’ deze zomer zullen ervaren: pompende beats en koude drankjes in een feeëriek decor. Voor velen bleek het de ideale afterwork. De festivalsfeer zat er al behoorlijk in.

Nochtans waren de ruim tweehonderd aanwezigen niet naar Boom afgezakt om te dansen, wel om als eersten een glimp op te kunnen vangen van het nieuwe en derde festival gerelateerde kunstwerk ‘Stairway to Unity’. Wie zich op voorhand informeerde, kon al het een en ander te weten komen, maar het was wachten tot iets na zeven voor de officiële onthulling.

Bezoekers reageerden enthousiast op de onthulling.

Bezoekers reageerden enthousiast op de onthulling. — © Patrick De Roo

Bezoekers daalden als een zwerm de kuil af en positioneerden zich voor het grote rode doek dat de flank van de kuil bedekte. De ondersteunende muziek deed denken aan de Efteling, maar slaagde weliswaar met onderscheiding in haar doel: de spanning opbouwen.

Sfeerbeeld van de onthulling.

Sfeerbeeld van de onthulling. — © Patrick De Roo

Nadat iedereen gearriveerd was, verwijderde een tiental elfjes via een strak gecoördineerde dans het rode doek van de trappen. De show werd afgesloten met het nodige pyrotechnisch materiaal. De aanwezigen vergaten bijna waarom ze naar hier waren gekomen, maar het luid applaus verraadde hun enthousiasme. Beetje bij beetje besteeg menigte de trap. Sommigen namen uitgebreid de tijd voor een foto.

De show werd afgesloten met een pyroshow.

De show werd afgesloten met een pyroshow. — © Patrick De Roo

Zo ook buurtbewoners Eline, Julie, Liam en Vince. “Het is echt heel mooi, een absolute meerwaarde in het park. We kregen de uitnodiging in de bus en wisten eigenlijk niet goed wat te verwachten. We zijn opgetogen dat het een nieuw kunstwerk blijkt te zijn. Of de mozaïekjes er na drie weekends festival nog steeds zo fraai zullen uitzien, is natuurlijk de vraag”, lacht Eline.

Eline, Julie, Liam & Vince.

Eline, Julie, Liam & Vince. — © Patrick De Roo

Een terechte bedenking. De trap telt in totaal zevenhonderd vierkante meter mozaïek met meer dan vijf miljoen handgesneden steentjes. Het resultaat van een samenwerking tussen het creatieve team achter het festival en internationaal gerenommeerde mozaïekkunstenaars. In totaal nam het werk zo’n 15.000 werkuren in beslag.

Mensen nemen uitgebreid de tijd voor een foto.

Mensen nemen uitgebreid de tijd voor een foto. — © Patrick De Roo

“Stairway To Unity symboliseert moeder natuur en moeder aarde die samenkomen. We staken er veel kleur in en gaven mensen zelf de kans om er boodschappen op te zetten. We willen de wereld samenbrengen en zoals steeds een positieve boodschap uitsturen, dat verklaart meteen ook de naam”, besluit woordvoerster Debby Wilmsen. (lava)