Belgium

Twee cafés dicht na coronabesmettingen: “Lokale contactopsporing bewijst zijn nut”

Café Belle Vue is een van twee cafés die gesloten zijn na coronabesmettingen.  — © Google Maps

Kessel, Nijlen -

Lokale contactopsporing heeft ervoor gezorgd dat minimaal vijf coronabesmettingen teruggebracht konden worden tot twee cafés. Beide horecazaken zijn per direct gesloten.

Sinds enkele dagen is ook het lokaal bestuur Nijlen aan de slag met een systeem van lokale contactopsporing. “Dat heeft ertoe geleid dat we minimaal vier gevallen van besmetting met corona konden terugvoeren tot één horecazaak in Kessel Dorp, namelijk café Belle Vue”, zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). “Ik heb het café voor onbepaalde tijd laten sluiten.” Ook in het Wanneshof in Nijlen was er een besmetting. Deze zaak sluit vrijwillig de deuren.

“Het Draaiboek Lokale uitbraak Covid-19 stelt dat, in geval van een lokale uitbraak in het openbare leven, als mogelijke maatregel de sluiting van horecazaken een optie is. De epidemiologische toestand en het risico voor de volksgezondheid voor de inwoners van gemeente Nijlen maken deze maatregel noodzakelijk”, voegt de burgemeester toe.

Snel op de bal

“Dat we met lokale contactopsporing snel op de bal kunnen spelen, is hierdoor duidelijk”, meent Verbeeck. Medewerkers van de gemeente Lier werken samen met huisartsen en de triagepost van de Eerstelijnszone Pallieterland om zo snel mogelijk de contacten op te sporen van inwoners die positief testen op corona.(cvr)

Football news:

Hans-Dieter flick: Bayern spelers moesten de pijndrempel overwinnen om Sevilla
Julen Lopetegui: Neuer is een ongelooflijke goalscorer. Sevilla maakte geen gebruik van hun kansen.Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui. We konden onze kansen niet gebruiken. Ze hebben een ongelooflijke Keeper-Neuer. We zijn erg trots op het team, de houding van de spelers, hun inspanningen, hun mentaliteit - de spelers geloofden in succes tot het einde. Helaas gaan we zonder trofee naar huis, maar we zijn trots op wat we hebben gedaan, zei de coach. Bayern nam de super Cup! Goretzka en Javi Martinez scoorden, nog twee goals werden geannuleerd
Je zou Goretzky ' s doel nog eens moeten zien. Muller 's doel en levandowski' s Korting-de magie van wederzijds begrip zijn klaar om 6 trofeeën in een jaar te nemen. Bayern won opnieuw iedereen voor zich, maar begon de wedstrijd slecht: ze gaven toe in de 13e minuut (Rakitic verdiende een straf, en Okampos kalm sloeg Neuer). München rende meteen om in te halen, maar deed het niet meteen - na 20 minuten. Maar hoe!
Ivan Rakitic: we zagen hoe belangrijk Neuer is voor Bayern
Mueller-de beste speler van de wedstrijd voor de UEFA super Cup tussen Bayern München en Sevilla
Sevilla heeft vijf nederlagen bij de Europese super Cup. Dit is een anti-record
Bayern won vier trofeeën in een jaar. Om Barca ' s record te herhalen, moet je nog twee keer