Belgium

Tweede verdachte opgepakt van de steekpartij in de basiliek van Nice gisteren

De Franse media en het gerecht blijven erg karig met informatie over het onderzoek. Ze melden wel dat gisteravond een man van 47 is opgepakt omdat die op de vooravond van de aanslag contact zou gehad hebben met de dader. Wat die man precies ten laste wordt gelegd, is nog niet duidelijk. Feit is wel dat er ook bij de moord op de leraar Samuel Paty enkele weken geleden een zevental andere verdachten zijn opgepakt die hand- en spandiensten verleend zouden hebben aan de dader.

De dader van de moorden in Nice gisteren ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis en is volgens sommige bronnen in kritieke toestand. Het is dan ook niet zo waarschijnlijk dat de politie veel wijzer van de man zal worden in het kader van het onderzoek.

In de basiliek heeft de politie intussen het wapen en een tas van de dader gevonden. Het gaat om een groot mes van 17 centimeter lang. In de tas zaten koran, twee mobiele telefoons en twee niet gebruikte messen. Die voorwerpen worden nu onderzocht. 

De dader was een Tunesiër van 21

De dader zou intussen herkend zijn door het Italiaanse Rode Kruis. Het zou gaan om een Tunesiër van 21 die eind september met een migrantenboot was aangekomen op het Italiaanse eiland Lampedusa.

Van daaruit zou hij zijn overgebracht naar Bari op het vasteland. Italië wou hem terugsturen en hij kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten. In plaats daarvan is hij eergisteren de grens overgestoken naar Nice in Frankrijk waar hij dus zijn terreurdaad heeft begaan, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmarin.

Het Tunesisische gerecht is intussen ook een onderzoek gestart, onder meer bij de familie van de dader. Zo is ook zijn moeder ondervraagd. 

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach