Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Uitslaande brand vernielt schuur in Meerdonk: hond op het nippertje van gewisse dood gered

De brandweer kon niet voorkomen dat de hele schuur in vlammen opging. 

De brandweer kon niet voorkomen dat de hele schuur in vlammen opging.  — ©  pvs

Meerdonk -

Donderdagavond is er brand uitgebroken in een oude schuur in de Dijkstraat in Meerdonk. De brandweer van de Hulpverleningszone Waasland was snel ter plaatse maar kon niet vermijden dat de hele schuur in vlammen opging.

Buurtbewoners merkten omstreeks 23 uur de brand op en verwittigden de hulpdiensten. De eigenaars van de schuur, een koppel zeventigers, lagen net te slapen toen de buren, hun dochter en schoonzoon, hen alarmeerden. Ze konden nog net op tijd een auto en een paar fietsen uit de brandende schuur verwijderen. Een hond die in een hok achter het schuur zat kon ook op het nippertje van een gewisse dood gered worden.

Ramen gesneuveld

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen echter de vlammen al door het dak. Voor de schuur was alle hoop verloren, maar de brandweer kon wel vermijden dat de vlammen oversloegen naar het aanpalende huis van de eigenaars. Enkel een afvoerbuis van de dakgoot raakte beschadigd door de hitte. Het naastgelegen huis van de dochter had minder geluk, door de hitte sneuvelden daar een aantal ramen. “Morgen is het een kwestie van de schade op te meten. Gelukkig vielen er geen gewonden en is de schade beperkt gebleven tot de schuur en een paar ramen”, klinkt het bij de dochter.

(Lees verder onder de foto)

 

  ©  ypw

De brand zou ontstaan zijn ter hoogte van het dak van de schuur maar naar de oorzaak is het momenteel nog gissen. De dijkstraat bleef tijdens de bluswerken afgesloten voor het doorgaand verkeer maar door het late uur en de afgelegen locatie zorgde dit niet voor verkeersproblemen.

De schuur viel niet meer te redden. 

De schuur viel niet meer te redden.  — ©  ypw

Brand in schuur in Meerdonk - video: ypw. — © Het Nieuwsblad