Belgium

Véronique De Kock verzweeg miskramen: “Glimlach opzetten op podium en dan huilen in de auto”

In ‘Missie Callcenter’ kreeg Véronique De Kock donderdagavond een vrouw aan de lijn die het wilde hebben over haar dochtertje dat ze na 21 weken zwangerschap verloor. “Je hebt een specialist aan de lijn, ik heb er ook gehad, misvallen”, antwoordde De Kock, die tot tranen werd bewogen. Ze vertelde hoe ze zelf een vrolijke façade optrok tijdens evenementen, terwijl ze ervoor en erna huilde in de auto.

“Heel veel vrouwen hebben dat al meegemaakt, maar dat wordt nog altijd wel wat weg gezwegen”, verklaarde De Kock na het emotionele telefoongesprek. “Ik heb daar zelf ook over gezwegen; daar hangt nog heel veel taboe rond. Tot ik dat in mijn naaste omgeving, bij mijn vrienden, eens ter sprake bracht. En ineens was dat van: ‘Ja, ik heb dat ook meegemaakt, ja ik heb dat ook gehad, ja ik heb er ook al twee gehad.’ Maar iedereen verwerkt dat blijkbaar ‘in kluis’ tussen zijn eigen vier muren, in zijn eigen gezinnetje. Ik ook, ik geef het toe.”

“Iedereen krijgt te maken met een overlijden, een tegenslag, verdriet, wat dan ook, maar wij hebben natuurlijk het nadeel dat wij een publiek figuur zijn”, zei De Kock. “En als je geboekt wordt voor een evenement, hebben die er geen boodschap aan dat jij weet ik veel wat heb meegemaakt. En dat zit je te huilen in de auto ernaar toe, je doet je ding met een smile op het podium en je zit terug in de auto te huilen.”

“Dat is zo. Je doet even je show, met je masker. Dat hoort erbij, dat kun je niet maken anders, dus dat heb ik wel moeten leren. Dat heb ik écht moeten leren: Komaan, Véro, ge kunt da, go for it. En dan liefst niet met te veel mensen babbelen backstage, brr. Gewoon je in uw eigen even afzonderen.”

Football news:

Laporta op verkozen president van Barca: de club moet opnieuw gelukkig en economisch duurzaam
Liverpool heeft niet gewonnen op Anfield in 8 opeenvolgende competitiewedstrijden voor het eerst sinds 1952
Pioli over Milaan: we zijn er trots op dat we een jong team hebben, maar we hebben stabiliteit nodig
Laporta werd opnieuw president van Barcelona. Onder hem, de club won 6 trofeeën in 2009
Mourinho op 4-1 Met Paleis: Goede week. Tijdens de rust zei hij dat hij blij was om een doel toe te geven, de spelers dachten dat ik gek was
Liverpool daalde naar de 8e plaats in de Premier League, in termen van verloren punten - 9e
Xavi won de 6e trofee van zijn coachcarrière. Zijn Al-Sadd werd kampioen van Qatar