Belgium

Viktor Verhulst treedt in de voetsporen van zijn vader met ‘Slimste Mens’

Na Studio 100-baas Gert Verhulst doet ook zijn 24-jarige zoon Viktor mee aan De Slimste Mens ter Wereld. Beter doen dan zijn vader wordt bijzonder moeilijk: Gert Verhulst is de enige in de geschiedenis die de magische elfde aflevering overleefde.

Nu de deelname van Viktor Verhulst aan De Slimste Mens ter Wereld bevestigd is, zal de vergelijking met het parcours van zijn vader niet alleen vandaag gemaakt worden. Gert Verhulst (50) nam in 2014 deel aan de quiz, na heel lang aandringen van presentator Erik Van Looy. Die moest een prijs betalen om de baas van Studio 100 aan boord te krijgen: Verhulst eiste dat Van Looy samen met hem dronken zou worden, wat voor een geheelonthouder niet voor de hand liggend was. Gert Verhulst gaf Erik Van Looy uiteindelijk wel waar voor zijn geld: hij won zes afleveringen en pakte het brons in de finale, na winnaar Adil El Arbi en Bart De Pauw.

Winnen deed Gert Verhulst dus niet, maar hij vestigde wel een record: nooit eerder sinds de start van De Slimste Mens in 2003 hield iemand het langer dan elf afleveringen vol. Acht mensen hadden zich de voorbije jaren de tanden stuk­gebeten op die elfde aflevering: Bert Kruismans, Annelies Rutten, Freek Braeckman, Lieven Verstraete, Linda De Win, Peter Vandermeersch, Eva Brems en Otto-Jan Ham. Verhulst overleefde zijn aflevering wel en kon dus naar zijn twaalfde, maar kon zijn reeks niet verderzetten door de start van de finaleweken. De Studio 100-baas keerde terug in de laatste aflevering, waarin hij derde werd.

Geen tafelspringer

Beter doen dan zijn vader is misschien niet de ambitie van Viktor Verhulst, maar hij kan hem wel om tips vragen. Viktor kan voor goede raad ook terecht bij die ándere Studio 100-baas, Hans Bourlon: die verloor in 2007 de ­finale van onze journaliste Annelies Rutten. Ook een van Viktors beste vrienden deed het in 2015 erg goed in de quiz: Eén-presentator Kobe Ilsen hield het toen zeven ­afleveringen vol en eindigde uiteindelijk derde.

Voor de hand liggend is de deelname van Viktor Verhulst aan de populaire tv-quiz in ieder geval niet: je ziet hem zelden of nooit in spelletjes op televisie. In 2016 maakte Viktor een uitzondering voor Boxing Stars van mannenzender Caz: Viktor kroop bij de halfzwaargewichten in de ring tegen Maarten Breckx, de sportjournalist van VTM.

Een tafelspringer is Viktor Verhulst dan ook niet. Naar de buitenwereld toe is hij ­geserveerd en introvert, een eigenschap die hij van zijn vader erfde. Toen hij en Marthe vorig jaar door de lezers van Story werden uitgeroepen tot favoriete koppel van Vlaanderen, gaf hij zijn vriendin op het podium wel een stevige zoen waar zelfs zij even van moest bekomen. Na afloop van hun eerste publieke kus – meteen voor een zaal van achtduizend man – zei Verhulst dat je als koppel ­discreet én geliefd kunt zijn: “Misschien trekt het mysterie de mensen juist aan.” Aan de relatie tussen Viktor en Marthe kwam deze zomer een einde.

Ook zijn job heeft Viktor Verhulst nooit aan de grote klok gehangen. Hij werkt in het bedrijf van zijn vader, die hij vorig jaar verraste met een steengoed scenario – de woorden van zijn vader – voor de kerstshow van Studio 100. Op dit moment werkt Viktor achter de schermen van Gert Late Night.

Vanaf half oktober is De Slimste Mens ter Wereld er weer. Al bevestigd zijn voetballer Hans Vanaken, Wouter Vandenhaute, Clara Cleymans, Peter Van de Veire, Saartje Vandendriessche en VTM-anker Julie Colpaert.

INFO

INFO

Football news:

Manchester City heeft een contract met Ferran Torres. Hij wordt gezien als een vervanging voor Sane
Mourinho op Tottenham: we zullen vechten tot het einde om de Europa League te bereiken
Dzeko scoorde 15 doelpunten in de Serie A met zijn hoofd. In de afgelopen 5 jaar hebben alleen Pavoletti en Zapata meer
Sarri op 3:3 met Sassuolo: er waren momenten van passiviteit die moeilijk uit te leggen zijn
Arteta ongeveer 2:1 met Liverpool: de kloof tussen de teams is enorm voor vandaag
Arsenal had geen echte kansen. We speelden briljant, maar twee afleveringen waren het einde van het spel
Van Dijk Pro 1:2 met Arsenal: Liverpool kreeg wat ze verdienden. We gaven ze doelen