Belgium
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

VRT Nu wordt dit najaar VRT Max

 

  ©  Thomas Geuens

VRT voert een naamsverandering door bij zijn online video- en audioplatform. Dat heeft CEO Frederik Delaplace aangekondigd bij de voorstelling van het jaarverslag in het Vlaams Parlement. VRT NU wordt dit najaar VRT Max. “VRT Max moet een volwaardig digitaal kanaal worden van het volledige aanbod en we vonden het nodig om er een andere naam aan te geven om die ambitie ook duidelijk te maken”, klinkt het.

VRT Nu werd in 2017 in het leven geroepen om programma’s van Eén, Canvas en Ketnet live en opnieuw te kunnen bekijken. Intussen zijn daar ook de radiomerken op terug te vinden. Met VRT Max willen ze nu nog verder het digitale aanbod versterken met zogenaamde ‘VRT Max Originals’. Reeksen die enkel online te zien zijn, en niet op de lineaire zenders. Iets wat ze ook nu al doen. Voorts willen ze ook meer op maat van elke mediagebruiker werken. Er komt bijvoorbeeld een nieuwe aparte veilige zone voor kinderen. De omroep denkt eraan om cultuurvoorstellen te livestreamen of on demand aan te bieden op het platform. Door gezichten en stemmen in te zetten die jongeren aanspreken, wil men met het platform ook die doelgroep meer bereiken.

Hoewel maandelijks gemiddeld 800.000 Vlamingen terechtkomen op het video- en audioplatform, is het niet terug te vinden in de top vijf streamingsplatformen. Terwijl de jongeren zich net daar vooral begeven. Ook de gesprekken met Streamz zelf worden opnieuw opgestart, nadat die eerder afgesprongen waren. “Als we een akkoord kunnen vinden waarbij we de kansen van de hele Vlaamse mediasector versterken en tegelijk verstandig omgaan met de financiële middelen van de VRT, dan zullen we de eerste zijn om zo’n akkoord te sluiten. Maar die twee voorwaarden moeten wel verworven zijn”, zegt Delaplace bij de VRT.