Belgium

Zoektocht naar vermiste Ilias Chahdi (12) gaat verder, familie doodongerust

Ilias Chahdi werd voor het laatst gezien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk.  — © rr

Jongen die met fiets naar school vertrok in Mortsel al meer dan 24u vermist

Mortsel -

De zoektocht naar de twaalfjarige Ilias Chahdi, die sinds donderdagochtend vermist is, gaat onverminderd door. Zijn familie is doodongerust en in de wijde omgeving rond zijn woning worden affiches opgehangen, flyers uitgedeeld en bermen uitgekamd. De politie heeft het over een onrustwekkende verdwijning, maar gaat voorlopig niet uit van een misdrijf.

In de ouderlijke woning van Ilias, aan de Vredebaan in Mortsel, is het vrijdag een komen en gaan van familie en bezorgde kennissen. Ilias Chahdi is intussen meer dan 24 uur vermist en de familie heeft geen oog dichtgedaan. De hele nacht hebben zij rondgereden in de buurt van Mortsel, Edegem en Wilrijk, in de hoop om de jongeman te vinden.

Hij was donderdagochtend met de fiets naar zijn school vertrokken, het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege aan de Rombaut Keldermansstraat in Edegem, zo’n twee kilometer van zijn woning vandaan. Volgens een tante hebben zijn medeleerlingen hem daar nog gezien, maar daarna is Ilias verder gefietst. Op camerabeelden is hij om 8.18u te zien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Hij fietst op dat moment richting het centrum van Wilrijk. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Ilias was zijn gsm thuis vergeten, die is nu in handen van de politie.

(Lees verder onder de foto)

  © rr

Raadsel

Volgens een tante is het één groot raadsel waarom Ilias met zijn fiets op pad trok. “We hebben niets vernomen van eventuele problemen op school”, zegt ze. “ Daar kennen ze hem als vrolijk en vriendelijk. Ook thuis is er niets bijzonders gebeurd. Hij is nog nooit zomaar vertrokken. Ook waarom hij richting Wilrijk is vertrokken is ons onduidelijk, al werkt zijn mama in de buurt van het tankstation waar hij laatst is gezien.”

Het onderzoek naar de onrustwekkende verdwijning is in handen van de lokale politiezone Minos. Die zoekt onverminderd verder naar de jongeman, maar plant voorlopig geen gerichte zoekacties in parken of forten. “We gaan ervan uit dat hij nog steeds mobiel is”, zegt commissaris Johan Wonnink. “Er zijn op dit moment geen aanwijzingen van een misdrijf of een tussenkomst van derden.” In samenspraak met de Cel Vermiste Personen van de federale politie wordt nu bekeken welke verdere stappen kunnen worden ondernomen.

Intussen kammen familieleden en kennissen nog steeds de wijde omgeving rond zijn woning uit en er is om 17u ook een massale zoekactie gepland. Ook zijn school verspreidt flyers.

Blauw-zwarte rugzak

Wie Ilias ziet, wordt met aandrang gevraagd om de politie te contacteren. Hij rijdt op een blauw-grijze mountainbike met spatborden en een beige zadel van het merk Scott en het type ‘Sub Comfort 20 Men’. Hij draagt een zwarte fietshelm en is 1,62 meter groot. Hij heeft bruin golvend haar en draagt een metaalkleurige bril.

Hij draagt een marineblauwe regenjas met twee horizontale okerkleurige strepen vooraan met daartussen een witte streep. Hij heeft ook witte sneakers aan en draagt een blauw-zwarte rugzak van het merk Eastpak.

Hebt u informatie? Bel dan gratis de politie op 0800/30.300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

Ilias rijdt met een fiets van het merk Scott. — © rr

  © Child Focus

Football news:

Hoogtepunt van de maand: de Rangers vooruit scoorde van 50 meter (het verste doelpunt in de geschiedenis van de Europa League). Gerrard zegt dat hij nog nooit iets mooiers gezien heeft dan pure waanzin
Mourinho op 3:0 met LASK: moeilijke tegenstander, maar Tottenham speelde zo dat de overwinning leek gemakkelijk
Stefano Pioli: Milaan is geen gewoon team. Hij speelt met minder toewijding na de Derby
Barca spelers-verslag over loonsverlagingen: we gaan niet tolereren dat de club onze rechten schendt. De deelnemers in de brief reageerden op het verzoek van de directie om loonsverlaging en gaven uiting aan hun ontevredenheid. Marca met betrekking tot El Mundo onthult enkele details van de brief. Wij zullen niet accepteren dat Barcelona onze rechten schendt met de argumenten in hun boodschap. Zij zijn van mening dat de enige manier om de kosten te verlagen is door gezamenlijke actie van alle groepen en delen van de club. Tegelijkertijd geven zij echter in duidelijke tegenspraak toe dat sommige van de genoemde groepen en afdelingen reeds de economische aanpassingen hebben doorgevoerd die zij wensen, luidt de tekst van de brief. In de brief van de spelers staat dat het team op dit punt eensgezind is, ondanks het feit dat Marc-Andre Ter Stegen, Clement Langle, Frankie De Jong en Gerard Pique onlangs hun contracten hebben verlengd
Milaan zijn 21 wedstrijden ongeslagen in alle wedstrijden. Volgende wedstrijd-met Roma
Een jaar geleden werd er een bos geplant in het rivaliserende CSKA stadion. De auteur heeft aandacht besteed aan het kappen van bomen
De wedstrijd werd gespeeld door een team van scheidsrechters onder leiding van Andris Treymanis. Portugal was de eerste die video-replays gebruikte. Na wat ik zag in deze wedstrijd, moet ik mijn excuses aanbieden aan alle scheidsrechters en video assistenten in ons land, omdat ze competent werken, in tegenstelling tot wat hier gebeurde. Het moment met Fabio Vieira is geen overtreding, aangezien de zwaarste momenten soms niet werden gestraft. Een straf voor een overtreding van Pepe zou in elk land ter wereld zijn toegekend, maar niet hier. We hebben geleden, zei conceição Eleven Sports