Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

"Алтерко" планира да придобие словенски доставчик на интернет на нещата за 3,3 млн. евро

„Алтерко“ има намерение да придобие 100% от словенския доставчик на интернет на нещата GOAP d.o.o. Nova Gorica (GOAP), съобщи компанията чрез „Българска фондова борса“, цитирана от "Инвестор".

Дружеството е изпратило писмо за намерение до акционерите на GOAP, предлагайки индикативна покупна цена от приблизително 3,3 млн. евро, платима в брой и в акции на „Алтерко“.

С придобиването „Алтерко“ възнамерява да разшири технологичното си портфолио и по този начин да разшири предлагането на продукти, както за масовите, така и за професионалните потребители. В резултат на това, пред дружеството се очаква да се открие нов пазарен потенциал в атрактивни ниши в областта на решенията за автоматизация.

GOAP е словенска компания в областта на интернет на нещата (IoT), специализирана в предоставянето на решения за „интелигентни“ домове и системи за "интелигентни" сгради, която стана популярна на пазара със своите решения за „интелигентни“ домове Qubino, включително с най-малките Z-Wave устройства в света. GOAP е известна и със своите устройства за автоматизация на круизни кораби, като предоставя решения за някои от най-големите круизни линии в света.