Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Десетки хиляди нашенци с радост се хванаха на нова измама за Естония

Кадър ФБ

Създателите на дезинформация и фалшиви новини в България също като телефонните измамници стават все по-изобретателни.

Ниската информационна култура на масата в българското общество в комбинация с различната ценностна система прави средата у нас изключително благоприятна за изкривяване на действителността и златна мина за измамниците.

Поредната измама разбули д-р Алек Оскар от "Александровска". Ето какво пише той:

"Тази снимка от 2020 г. и невярната информация, че на нея са президентът на Естония (в средата) със своя съпруг и техният син (в дясно) е споделена над 1000 пъти в социалните мрежи от български потребители.

Потресаващи са и коментарите към нея, изразяващи силно възмущение от либералните, соросоидни европейски ценности, давайки за пример традиционалното семейство в България.

Същата снимка, със сходна информация и коментари, е споделена десетки хиляди пъти и в други (предимно) източноевропейски държави.

А истината е, че на снимката са (от ляво на дясно) Райво Аег (министър на правосъдието на Естония); Керсти Калулейд (президент на Естония към 2020 г.) и Мик Пярниц - един от най-авторитетните съвременни естонски писатели, който няма роднинска връзка с президента на Естония. Причината да е облечен така е, че той е защитник на правата на жените и активист срещу домашното насилие.

Тази история е поредното доказателство колко лесно биват манипулирани хората в България, както и за предоверяването, поради липсата на елементарна култура за ползване на социалните мрежи. Тя също така ни напомня колко далече е българското общество от фундаменталните демократични ценности на Европейския съюз и дава отговор на въпроса защо България е приемана с толкова много резерви от останалите дъжвави в съюза.

P.S. Естония е една прекрасна, уредена държава, въпреки че до 1991 г. е част от СССР."

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg