Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

До два месеца пускат движението в отсечката между Благоевград и Симитли на АМ "Струма"

Кадър БНТ

Добра новина след инспекцията на наша магистрала.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят на УС на АПИ Иво Иванов са на инспекция на автомагистрала "Струма" в отсечката от Благоевград до Симитли.

Очаква се те да проверят напредъка по строежа на тунел "Железница" и работата по свлачищата около него, предаде БНТ.

До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по едното трасе на АМ "Струма" в отсечката между Благоевград и Симитли, която е около 6 км. В този срок трябва да завършат довършителните дейности по тунел "Железница" като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела, пише Novini.bg.

Предстои да се изготвят и проекти за укрепване на свлачищата от двете страни на тунела.

"В понеделник настрочваме работно група, която до две седмици трябва да излезе с решение дали ще са нужни допълнителни мери. Защото тук има едно проблемно свлачище. Самата работа като строителство строителите ме увериха, че в срок след излизане на решението на комисията около 2 месеца ще могат да приключат с пътните работи", каза Захари Христов, зам. служебен министър на регионалното развитие.

Христов уточни, че работата по укрепването на свлачищата няма да пречи на автомобилния трафик да се движи в едното платно, а в тунелите престоят довършителни дейности.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg