Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Домашен арест за 18-годишния, предивзикал катастрофа с жертва в Шумен

Снимка: Булфото

Съдът в Шумен постанови домашен арест за 18-годишния Жечко Кюркчиев, който в сряда вечер предизвика катастрофа с жертва в центъра на града. Днес той се изправи пред съда, за да бъде решено каква ще е мярката му за неотклонение.

В нощта на инцидента бе регистрирана положителна проба за наркотици, но представените днес изследвания не отчитат наличие на дрога в кръвта му. Въпреки това, прокуратурата поиска постоянния му арест, докато двамата адвокати на момчето настояват то да получи по-лека мярка. 

Самият Жечко поиска домашен арест, за да може да продължи образованието си и стоматологичното си лечение. Той посочи още, че страда от ниско кръвно и захар.

Адвокатите му обясниха, че е възможно първоначалната положителна проба, взета с дръг тест, да се е повлияла от упойка, поставена през деня на момчето, както и от енергийна напитка, която той приел преди инцидента. 

Според свидетелски показания на момчето, което се е возило в колата до Кюркчиев, той е шофирал с 80 км/ч. Според прокуратурата обаче скоростта е била близо 94 км/ч, при ограничение от 80км. 

Каква е била скоростта ще стане ясно след резултатите от назначената автотехническа експертиза. 

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg