Bulgaria
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Двама министри ще инспектират днес газовата ни връзка с Гърция

Снимка Булфото

Двама министри ще инспектират днес газовата ни връзка с Гърция.

Транспортният министър Христо Алексиев и регионалният министър Иван Шишков в 13.00 ч. отиват на газоизмервателна станция Стара Загора. След това те ще посетят Кранов възел 6, разположен до село Тракия, както и канал на "Напоителни системи" и диспечерски център в село Стамболийски, уточняват от регионалното министерство.

Вчера регионалният министър Шишков обяви, че има забавяне по строителните дейности по газовия интерконектор, поради което изиска от инвеститора подробен график за това как и в какви срокове строежът ще бъде довършен.

Дейностите се разделят на два етапа, като това, което е най-неотложно за пускането на тръбата, ще се извърши в първия етап, предаде актуално.ком.

Чрез въпросната газова връзка се предвижда България да получава около 3 млрд. куб. метра азерски газ годишно. Проектът предвижда и допълнителен капацитет, за да може на по-късен етап през тръбата да преминават до 5,5 млрд. куб. метра. Общата дължина на връзката е 130 километра.

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg